27 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

Vandaag verlaten we de woestijngebieden van de USA. We rijden vanuit Moab richting noorden waar uiteindelijk Yellowstone ons doel zal zijn. Vandaag is niet zo'n mooi weer, en we hebben een lange rit gepland, dus dat komt wel mooi uit.
Ook vandaag vat de uitgestrektheid van het Amerikaanse landschap op. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles eigenlijk mooi is, maar dat we ook verwend zijn geraakt aan superlandschappen.
De eerste helft van de dag rijden we highway 191 eigenlijk heel lekker, constant zo'n 100km/u dus dat schiet wel lekker op. We bereiken trouwens tussendoor op een pasweg de hoogste hoogte die we ooit in een auto hebben gereden, ruim 3000m hoog. Kortom we pakken wat Rocky Mountains mee.
We overwegen even of het een goed idee is om in het plaatsje Dutch John te overnachten...
Uiteindelijk blijft de radiocommercial voor de bingo vanavond in Rock Spring ons lokken en we vinden daar een plekje op de KOA camping. Het is koud....! Maar uiteindelijk liggen de 3 Keijzers van de familie wel lekker nog evenom 21.00  in het zwembad van 29 graden....!
Wat valt er over de omgeving en Rock Springs te vertellen? Er moet hier een kudde wilde paarden lopen, afstammelingen van de Spaanse paarden die hier achter zijn gelaten rond 1550 toen de Spanjaarden op zoek waren naar goud, en het niet vonden. Verder is het de prairie met fantastische vergezichten.
We mijmeren even over de staten die we tijdens deze reis aan doen.Dat zijn er best veel!
California, Nevada, Arizona, Utah, Wyoming, Montana en Idaho.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!