31 Juli - Yosemite/Mariposa

Door Fam. Reinders - A long time ago

Vandaag zijn we om 06.00 uur opgestaan. Eigenlijk veel te vroeg voor vakantie maar we hadden ons laten vertellen dat we vroeg moesten wegrijden naar Yosemite Valley vanwege de grote drukte. En dan doen we dan dus ook. Het eerste stuk van de rit was heerlijk rustig maar langzamerhand werd het steeds drukker dus maar goed dat we zo vroeg waren vertrokken. En om te doen wat we wilden doen hadden we de tijd hard nodig. In Yosemite Valley zijn we eerst gaan lunchen en vervolgens te voet naar de watervallen gegaan. Dat was voor Peter toch wel eigenlijk veel te ver maar hij heeft het toch gehaald. Tja, we hadden het al gelezen maar in augustus staan de watervallen droog. Op één plek stroomde nog wat water naar beneden. Maar we konden ons wel voorstellen hoe het eruit ziet als het water echt naar beneden dendert. Daarna hebben we nog de shuttle genomen naar El Capitan. Een gigantische steile rots. Er was een groep mensen deze rots aan het beklimmen. Blijkbaar doen ze er 3 tot 5 dagen over om aan de top te komen en in 2,5 uur staan ze weer beneden.  Wauw!

Vervolgens zijn we doorgereden naar Mariposa Grove om de sequoia bomen te bekijken. Enorme bomen met een enorme doorsnede van de stam die al vele jaren oud zijn.  Terwijl we stonden te wachten op de shuttle hebben we een ijs(je) gegeten. Real America size! Je kunt het denk ik vergelijken met een ijsje met 4 bolletjes……………..

Na een lange dag kwamen we om 19.30 uur pas aan op onze volgende camping. Niet zo mooi als de vorige maar ach, we hoeven hier alleen maat te slapen. We hebben alles bij ons en hebben telkens een full hookup plaats wat betekent dat de stroom wordt aangesloten, dat we warm water hebben en dat we gebruik kunnen maken van onze eigen douche en toilet. Het reizen met een camper begint steeds leuker te worden!

Het is nu 21.50 uur, de spaghetti is net op en we zitten nog lekker buiten.  

Reacties

B.en A. Revet A long time ago

Lieve allemaal,
Leuk te horen dat de reis voorspoedig verloopt
en dat jullie genieten van het Californische natuurschoon en van de camper. Als we het lezen komen bij ons ook weer herinneringen boven van bijna 19 jaar geleden, maar ze blijven levendig.
Peter let op, je weet toch dat er iemand uit Lourdes terug kwam, die van het bronwater gedronken had
en die bij thuiskomst zei dat hij weer kon lopen.
Toen de familie zei dat er dan een wonder gebeurd was, zei hij "Nee, ze hebben mijn krukken gestolen". Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Ilona, hoe gaat het met jouw wandelen, zonder krukken? Hier is het 34 graden en we blijven graag in de airco. De mussen liggen dood in de dakgoot.
Genieten de kinderen ook van het natuurschoon, want daar kunnen ze de I-Phones en de tablets gerust voor aan de kant leggen.
Lieve groetjes van Opa en Oma uit Turnhout.

Django, Kristel & Saake! A long time ago

Hallo allemaal!

Na 1,5 week maar weer s m'n mail door gaan spitten en dan ook eindelijk jullie reisverslag bijgelezen!
Wat een fantastische ervaringen om te lezen! En leuk om altijd weer te zien wat voor dingen er aan de zijlijn gebeuren! Het verloopt nooit vlekkeloos, maar dat houdt het spannend! Heerlijk genieten daar van het supergeweldigtegekgaafbijzonderwelkommooiwondervol land! Hier gaat het allemaal goed, wij zoeken hard naar een ritme met z'n 3! En Saake doet het goed!

Have fun! Xxxx Django Kris en Saake!

Mien A long time ago

Hallo allemaal
Alweer flink wat gezien van Amerika en zo te lezen is het de moeite waard.
Geniet nog verder en wij bakken hier nog wat want vandaag temperatuur zo rond de 38 graden.
Groetjes van de Luitjes

Peter, Ilona, Jelle, Manon en Véronne A long time ago

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties! Ook leuk om wat van het thuisfront te lezen. Wauw, wat hebben jullie een temperaturen daar zeg! Niet normaal meer. Wij hadden die temperaturen hier verwacht maar hebben op de eerste twee nachten na onder een lekker warm dekbed moeten slapen anders was het veel te koud.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!