dag 1 yellowstone

Door 4 lelietjes - A long time ago

Yara heeft goed geslapen op haar luchtbedje, en wij ook in ons kleine bed. Het reizen is toch wel erg vermoeiend, maar wel heel leuk. Vanmorgen rustig aangedaan en op de kamer ontbeten. Daarna de spullen bij elkaar gezocht om mee te nemen. De schrik was groot toen we Milan z’n camera niet konden vinden (de sony van een paar jaar geleden) Alles nagezocht en Jurgen heeft de auto nog nagezocht maar geen camera. Toen hebben we bedacht dat de camera uit de rugtas is geweest bij de Old Faithfull, dus we dachten dat we het daar misschien kwijt waren geraakt. Dus maar weer dezelfde kant op als gisteren en bij het visitor center gevraagd of het was binnengebracht, maar nee dus. Nog even weer een uitbarsting van de geyser mee gepakt, we waren er toch. Met Yara haar voet gaat het vandaag een stuk beter en ze heeft (op wandelschoenen) bijna alles gelopen wat de rest ook heeft gelopen. Het is nog wel pijnlijk, maar ze kan er gelukkig wel om lopen.

Vervolgens zijn we naar 2 verschillende plekken gegaan waar er fireholes en geysers zijn. Overal zijn houten paden door de gebieden waar je beslist niet vanaf mag stappen. Sommige heetwaterpoelen stonken verschrikkelijk naar rotte eieren, dit komt door zwavel en sulphur.

Onderweg  hebben we nog een soort secundaire weg gereden door een canyon, waar firehole falls waren. (watervallen) Er was daar ook een plek waar werd gezwommen, maar omdat het daar erg druk was zijn we doorgereden. Onderweg hebben we gehoord dat de Steamboat geyser voor het eerst in 8 jaar is uitgebarsten gisteravond om 19.30. Dit is groot nieuws hier in het park, deze geyser is de grootste ter wereld en kan tot wel 120 meter water de lucht in spuiten. Na een uitbarsting blijft er nog ongeveer 30 uur lang extra stoom uit de geyser komen, dit hebben we natuurlijk  gezien.

Bij het instappen achterin de auto zag ik opeens iets wat verscholen in de auto lag, jawel de camera van Milan. Gelukkig is tie er weer.

Vervolgens zijn we naar Canyon Village gereden, waar we hebben gegeten in het restaurant. (Al om 17.00 uur) Daarna moesten we terug naar ons hotel. We hebben vele stops gehad onderweg vooral vanwege Bisons. Je weet niet wat je ziet die enorme beesten gewoon in het wild. Er zijn heel wat foto’s en filmpjes gemaakt. Vlak voor ons kwam een bison aanlopen en die ging zwemmen in de rivier en kwam aan onze oever het water weer uit. Later stak hij de weg over tussen de auto’s door alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Vlak voor we weer bij het hotel waren liep er nog een elk(soort rendier) langs de weg, waar ook weer de nodige foto’s van zijn gemaakt. Tegen 21.00 uur waren we weer in onze hotelkamer, waar ik dit nu zit te tikken. Iedereen heeft zich al gedoucht en ik ben nu aan de beurt.

Reacties

jannie en engel A long time ago

wij zijn blij dat het beter gaat met yara haar enkel, en ook dat milan zijn foto toestel weer terug is.
zijn benieuwd wat jullie morgen beleven. doei?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!