dag 2 yellowstone

Door 4 lelietjes - A long time ago

Vanmorgen hadden we de wekker op 5.30 staan en zaten we om 6.00 uur in de auto. Snel een broodje in de hand bij wijze van ontbijt. Overal is te lezen dat als je wild wil spotten je vroeg uit de veren moet. Dus wij ook, zelfs op aandringen van de kinderen.  Helaas was het enige wat we hebben gezien een groepje van 3 elks.(die hadden we al meermaals gezien)  Verder hebben we een hele mooie route gereden tot aan Roosevelt Towers, waar we in het hotel lekker hebben ontbeten met french toast en gebakken eieren. Inmiddels was het 9.30 geworden toen we weer verder gingen. Elke hoek van dit enorme park (9000 km2) is weer anders van landschap en gebergtes en geologische bijzonderheden. De Oostroute waren toch vooral mooie gebergtes en landschappen. In het noorden ligt Mammoth hot springs, de naam zegt het al, heetwaterbronnen. Alleen bij deze bronnen zit er een mineraal in het water dat er voor zorgt dat er een afzetting is van witte kristallen, dit zorgt voor weer hele andere plaatjes. We hebben daar een trail(tje) gelopen door dit gebied. Onderaan stonden picnicbankjes waar we nog net de laatste van konden bemachtigen. In middels was het weer tijd om iets te eten. De koelbox achterin de auto begon wat leeg te raken we besloten even het park uit te rijden naar Gardiner (10 km), om daar wat boodschappen te doen. Onderweg daar naar toe zag ik opeens een grote vogel vliegen, op mijn schreeuw stopte Jurgen de auto direct. (Dit doet iedereen in het park als er iets te zien is) De vogel ging keurig tegenover ons in een boom zitten, zodat we mooie foto’s konden maken. Ondertussen stopten er veel meer mensen, zelfs een parkranger ging foto’s maken. Het bleek een bald eagle te zijn, die zelfs hier redelijk zeldzaam is. Met verrekijker en videocamera en fototoestel hebben we mooi plaatjes kunnen maken en de vogel van heel dichtbij kunnen bekijken. Bij de noordingang van het park hebben we nog wat foto’s gemaakt van de vroegere ingangspoort van Yellowstone en van het huidige bord.

Toen weer terug richting het zuiden, naar Norris, waar we gisteren al uitgebreid geweest waren. Vandaar weer richting Canyon Village waar we (weer) gingen eten. We hebben nog een stukje van de north rim drive gereden, met mooi uitzichten over de canyon en een waterval. Ook hebben we daar foto’s kunnen maken van een nest met 2 jonge Osprey’s erin. We moeten nog uitzoeken hoe deze vogels bij ons heten (geen internet hier hé!)  Morgen gaan we weer naar deze plek om een paar wandelingen te doen.

Tijd om te eten en dan weer terug naar ons hotel via de weg waar we gisteren wel allemaal dieren hebben gezien.  Eerst zagen we weer Bisons in de verte en elks, maar ja, zelfs dat went. Verderop zagen we een groepje bisons met 2 jongen erbij. Weer veel foto’s en filmpjes gemaakt. Milan kan dit soort dingen zo dichtbij halen dat het lijkt alsof je er met de neus op staat. Verderop stond weer een hele groep met wolvenspotters te wachten tot er zich een wolf zou laten zien. Deze mensen zitten er van 9.00 ’s ochtends (als de miste boven de vallei is opgetrokken) tot ’s avonds 21.30 als het donker wordt. Sommigen doen dit al 30 jaar, en vinden het nog steeds spannend. Soms komt er helemaal niets en soms 1 wolf en af en toe meedere tegelijk. Er schenen nu ook 2 jongen bij te zijn. We hebben er ongeveer een uur gestaan en natuurlijk niets gezien.

Op de terugweg naar het hotel was er weer eens een verkeersopstopping, er stond een mannetjes elk met gewei, die hadden we nog niet gezien. Verderop liep een bison midden op de weg, waardoor het verkeer weer stopte en wij mooie filmpjes en foto’s hebben. Beide kinderen stonden rechtop in de auto, met hun bovenlijf door het open dakje, dus niet gevaarlijk en wel dichtbij. Toen we het enorme beest voorbij konden zijn we iets verderop weer gestopt om te kijken of het beest verder via de weg zou lopen. En inderdaad hij liep weer voorop in de file auto’s, waar Milan een heel mooi filmpje van gemaakt heeft. Milan gaat een youtube kanaal maken, waar hij een paar filmpjes op gaat zetten (als we weer internet hebben).

Ondertussen is het nu 21.00 uur en hebben we lamp goed uit. Nog even een spelletje en dan lekker slapen en morgen uitslapen……

Reacties

4 lelietjes A long time ago

Nu staat het verhaaltje er wel volledig op.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!