dag 3 yellowstone

Door 4 lelietjes - A long time ago

De laatste volledige dag in Yellowstone begon een stuk later dan gisteren. Om 11.00 zaten we in de auto, nadat we lekker uitgeslapen hadden en rustig hebben ontbeten.  We wilden vandaag een wandeling doen bij de canyon van de yellowstone rivier. Onderweg daarnaar toe hadden we zoveel oponthoud dat we pas tegen 14.00 aankwamen, waar we normaal een uurtje over doen.

Het begon met veel auto’s op een parkeerplaats en mensen die als idioten heen en weer aan het rennen waren met fotocamera’s. Wij natuurlijk ook stoppen. Bleken er 3 mannetjes Elks (volgens ons zijn dat een soort van grote herten/rendieren) langs de oever van Lake Yellowstone  te lopen. Een prachtig gezicht met die grote geweien. Op een gegeven moment liepen ze alle drie het water in. Milan heeft als een volleerd cameraman filmpjes gemaakt en wij om de beurt foto’s. dat was al een goed begin. 

Verderop stonden weer de mensen die aan het wolven spotten waren, wij weer stoppen natuurlijk. Het bleek dat een uur voor wij daar waren er een grizzly beer gezien was, maar helaas wij hebben  (nog) geen beren gezien. Ook de wolven waren gezien een kwartier voor wij daar waren, ze staken de weg over. Nederlanders die daar ook stonden hadden dit gezien en gefotografeerd. Wij maar weer verder gereden en er stonden weer mensen langs de kant van de weg, wij begrepen dat er zwarte wolven gezien waren. Wij hebben ze ook gezien, ze waren aan het spelen. Er waren 2 volwassen wolven en 1 jong. Dit was geweldig om te zien. Een paar honderd meter verder dachten wij het nog beter te kunnen zien, daar stond nog niemand. Toen wij een half uur later weggingen stond het zwart van de mensen inclusief een ranger. Zij volgde al jaren  de wolven in het park en kon er goed over vertellen, ook had zij een verrekijker bij zich die veel beter was dan die wij bij ons hebben. Iedereen mocht erdoor kijken, fantastisch !

Toen toch maar verder naar de canyon, eerst nog maar even gepicknickt om niet met een lege maag te gaan wandelen.  Milan en Jurgen zijn helemaal afgedaald naar de rivier (150 meter naar beneden) en toen boven langs de rim naar een verdere parkeerplaats gelopen (ongeveer 5 km). Yara en ik zijn met de auto naar inspiration point gereden en vandaar terug gelopen naar waar de mannen vandaan zouden komen. Dit keer hadden we goed opgelet en kwamen we ze keurig halverwege tegen en zijn we samen weer naar de auto gelopen.  Daarna naar de fishing bridge gereden, waar vroeger vanaf gevist mocht worden, maar nu niet meer. Het vissen op forel was daar zo gemakkelijk dat de vissen bijna op de kant sprongen. Na jaren bleek dat de forelstand toch wel erg afnam en werd het vissen vanaf de brug verboden. Je ziet de vissen nu wel weer uit het water springen, er mag alleen nog op sommige stukken worden gevist (vliegvissen).  Vlak daarbij is de lake area, waar we nog niet geweest waren. We hebben in de lake lodge gegeten en zijn daarna nog even aan de oever van het meer geweest. Ook de west thumb geyser area hebben we nog bezocht, dit ligt vlak bij ons hotel maar hadden we nog niet gezien. Ook zagen we een trail waar je niet op mocht vanwege bearactivity. We willen wel graag beren zien, maar dan wel vanuit de auto of dicht bij de auto en niet tijdens een wandeling, dus nog geen beren gezien. Morgen gaan we weer verkassen en hopen we deze stukjes op internet te kunnen zetten. Morgen slapen we in Jackson (WY) dit is vlak bij Grand Teton National Park. Dit is nog geen 100 km rijden vanaf hier, maar we hopen nog allerlei wildlife te zien. Want ook in dat park leven allerlei soorten wildlife.

 

Reacties

jannie en engel A long time ago

jullie moeten nou ook weer niet overdrijven, het mag dan wel mooi zijn, maar twee keer het zelde verhaalte schrijven hoeft nou ook weer niet.
p.s bedankt voor de moeite.

de schaapjes A long time ago

Haha, dacht even dat ik gek was,totdat ik bovenstaande reactie las!Wel leuk voor mijn korte termijn geheugen!Mooi al die dieren in t eggie te zien. See you later

4 lelietjes A long time ago

Hoi mensen,
Inmiddels heb ik het aangepast, waarschijnlijk heb ik het 2x gekopieerd. haha.
Ook het verslagje hiervoor was niet volledig, heb ik ook aangepast. Het is nu ochtend en ik ben iets frisser dan gisteravond, hoop ik !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!