Zion

Door 4 lelietjes - A long time ago

Weer vertrokken uit Page en een voor ons nieuwe route gereden richting Zion national park, dit was een rit van ongeveer 2 uur. We waren al een keer in Zion geweest, maar hadden toen niet de juiste schoenen om de wandeling “de narrows”te lopen. Dit is een wandeling die grotendeels door het water gaat en waar je dus goede waterschoenen voor nodig bent. Dit keer waren we daar op voorbereidt en konden we dus de wandeling doen. Tegen 12.00 uur waren we in Zion en na een parkeerplaats gevonden te hebben  en met de shuttlebus naar  de Zion lodge gegaan te zijn, hebben we daar lekker geluncht op het grasveld in de schaduw. Het is hier namelijk weer erg heet. Daarna weer verder met de bus naar het beginpunt van de narrows. De naam zegt het al, je loopt door een rivier die steeds smaller wordt en de steile wanden naast je steeds hoger. Het was een geweldige ervaring om daar te lopen. Je kunt 4 uur de canyon in lopen en dat moet je dan ook terug natuurlijk. Wij hebben anderhalf uur de canyon in gelopen en waren in een klein uur terug bij het beginpunt. (met de stroom mee)Milan liep rende steeds vooruit, want hij kon natuurlijk veel sneller dan wij. Hij was ook de enige die geen stok bij zich had om het evenwicht te bewaren in het snelstromende water.

Tegen 18.00 hebben we ingecheckt bij ons hotel majestic view in Springdale, dachten we. Het bleek al 19.00 uur te zijn, we waren weer een andere tijdzone ingegaan zonder het te merken. We hebben gegeten bij de switchback, bij het best western hotel. Nu zijn we weer in onze kamer met een fantastisch uitzicht op de rode rotsen. Jurgen en Yara zitten op het balkon en Milan zit binnen met z’n telefoon terwijl ik dit schrijf. Morgen gaan we naar Las Vegas.

Reacties

jannie en engel A long time ago

het lijkt me geweldig mooi, met al die belevenissen,ook deze hotel is vast weer mooi, wij hebben het bekeken op google aerth,mooie omgeving lijkt ons met al dat rode steen.gisteren hier feest gevierd, engel 65 jaar geworden. denk er om hand op de knip morgen in las vegas morgen weer veel plezier. doei!

Tilly A long time ago

Niet te veel gokken morgen,en misschien winnen jullie wel wat.

arno A long time ago

Veel plezier in las vegas.
En maak een mooi ritje in de achtbaan van new york new york, de enige achtbaan waarvan ik ooit dacht 'shit, ik kan er niet uit....'

Lineke Beekhuis A long time ago

Volg jullie avonturen met veel plezier, leuk om op deze manier een beetje mee te genieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!