Onze route!

Door C. Akkermans - A long time ago

Hallo allemaal, Het is nog een week voor vertrek en we zijn nu de laatste dingen aan het regelen. Konijn naar de oppas...Sas en Arjan, juicy naar de trimsalon en daarna naar Corrie en Arie. Nu komt het aan op het zwaarste....koffers inpakken. We mogen ongeveer 66 kilo meenemen inclusief handbagage...zou toch moeten lukken..........  We vliegen 02-09-13 om half 9 in de ochtend en zullen omstreeks 03.00 's nachts  Nederlandse tijd arriveren op plaats van bestemming (SF). Dan overnachten we in een hotel en zullen we de volgende dag de camper op halen en boodschappen doen. Hieronder kunnen jullie onze route zien en is er te zien wanneer/waar we zijn..... 03-09-2013: San Francisco

We halen de camper op in San Francisco.

San Francisco is wellicht het meest bekend vanwege de Golden Gate Bridge, de lange brug van 2.737 meter die door de American Society of Civil Engineers opgenomen is op een alternatieve lijst van de Zeven Wereldwonderen. Andere typische kenmerken zijn de kabeltrams, de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven en toeristische trekpleisters als Fisherman's Wharf en Chinatown. Ook het beroemde gevangeniseiland Alcatraz behoort tot de topattracties (GAAN WE HEEN) van San Francisco.
InformatieYosemite

Je rijdt naar Yosemite (in het park) 307 km

Hoog in de Sierra Nevada ligt Yosemite National Park. Het landschap is afwisselend: naast hoge bergen, gletsjers en watervallen bestaat het park uit meren en bossen met de grootste sequoiabomen ter wereld. Hoogtepunten van het park zijn de Tioga Road, de Mariposa Grove met honderden oude sequoia’s en Glacier Points uitzicht over de Yosemite-vallei. Deze vallei wordt ook wel ‘the incomparable valley’ (het onvergelijkbare dal) genoemd en is met zijn hoge watervallen en enorme granieten rotsformaties de belangrijkste bezienswaardigheid van Yosemite. De vallei vormt het centrum van het park. Hier liggen Curry Village en Yosemite Village met grote kampeerterreinen, hotels en winkels.
Informatie

04-09-2013: Yosemite (in het park)

Overnachting in Yosemite (in het park).

Mono Lake

05-09-2013: Mono Lake 127 km

Vlak bij de oostingang van Yosemite National Park, tussen de bergpieken van de Sierra Nevada, ligt Mono Lake. Dit grote zoutmeer staat bekend om de vele grillige kalksteentorens, tufa’s genoemd. In en om het meer leven miljarden garnalen, algen en vliegen, die samen zorgen voor een zeer productief ecosysteem. Mono Lake is een populaire bestemming voor trekvogels en behoort tot de oudste meren van Noord-Amerika.
Informatie

Las Vegas

06-09-2013: Las Vegas 541 km

Midden in de woestijn tref je het grootste gokparadijs van Amerika aan: Las Vegas. Het toeristische centrum van de stad strekt zich uit over één straat, de Strip, waaraan de grootste hotels en attracties gelegen zijn. ’s Avonds baadt de straat in een oase van licht. Las Vegas staat naast de casino's bekend om de trouwkapelletjes en grote musical- en muziekproducties.
Informatie

Zion

07-09-2013: Zion 273 km

Zion bestaat uit een groot ravijn met diverse nevencanyons, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-river. Aangezien de eerste Europese kolonisten in het gebied mormonen waren, komen veel namen in het park uit de Bijbel. De mormonen beschouwden de stenen terrassen als de natuurlijke tempel van God in de hemelstad Zion. Zelfs nuchtere geologen werden bewogen door het landschap: de highlights hebben dan ook namen als The West Temple en The Great White Throne.
Informatie

08-09-2013: Zion

Overnachting in Zion.

Bryce

09-09-2013: Bryce Canyon 142 km

Als ergens de geschiedenis in steen zichtbaar is, is het wel in Bryce Canyon National Park. Massieve rotsformaties en gesteentelagen onthullen meer dan zestig miljoen jaar geschiedenis. Bryce Canyon is geen lange, diepe canyon zoals bijvoorbeeld de Grand Canyon, maar een hoefijzervormig bassin. Je vindt er door erosie gevormde muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren. 
Informatie

10-09-2013: Bryce Canyon

Overnachting in Bryce Canyon.

Capitol Reef

11-09-2013: Capitol Reef 215 km

Torens, koepels en hoge kliffen in uiteenlopende kleuren: daarvoor moet je naar Capitol Reef National Park. Daarnaast vind je er een verlaten mormoonse nederzetting en prehistorische petrogliefen van de Fremont Culture-indianen.
Informatie

Arches

12-09-2013: Arches 240 km

Rode rotsen, prachtige bogen, grillige vormen: Arches National Park lijkt op een door architecten nauwkeurig uitgedachte droomplek. Nergens ter wereld liggen zoveel natuurlijk gevormde bogen zo dicht bij elkaar. In Arches vind je meer dan 2.000 exemplaren, in alle soorten en maten. De bekendste bezienswaardigheden van het park zijn de Delicate Arch, de Balanced Rock en de Landscape Arch. Er loopt een verharde weg door het park die toegankelijk is voor auto's en campers. Vanaf diverse parkeerplaatsen en uitzichtpunten kun je te voet het park verder verkennen.
Informatie

13-09-2013: Arches

Overnachting in Arches.

Mesa Verde

14-09-2013: Mesa Verde 250 km

Mesa Verde National Park is het enige Amerikaanse nationale park dat zijn status verwierf vanwege de cultuur. Het park geeft een fascinerende indruk van de levenswijze en cultuur van de Voorouderlijke Pueblo (ook wel Anasazi genoemd), een indianenstam die er tot de dertiende eeuw woonde. Mesa Verde geniet internationale bekendheid vanwege de beroemde nederzettingen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De huizen zijn gebouwd op beschutte plekken en nissen in ravijnen.
Informatie

Monument Valley

15-09-2013: Monument Valley 265 km

De natuur in Monument Valley is prachtig: wandelend door de eindeloze en desolate woestijn, met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen, lijkt het alsof je in een echte westernfilm terechtgekomen bent. Hoewel Monument Valley officieel Amerikaans grondgebied is, wordt het beheerd door de Navajo-indianen. Dit heeft tot gevolg dat je je in een andere tijdzone bevindt en dat de National Park Pass niet geldig is.
Informatie

Canyon de Chelly

16-09-2013: Canyon De Chelly 149 km

Kleurrijke kliffen, kloven, oude ruïnes en indianen, dat is Canyon de Chelly in een notendop. Navajo-indianen beheren dit Navajo Tribal Trust Land in samenwerking met de National Park Service, een situatie die uniek is in Amerika. Er wonen nog steeds Navajo-families in de kloof; hun traditionele woningen (hogans) zijn te zien vanaf de kloofranden.
Informatie

Antelope Canyon

17-09-2013: Page 269 km

Het bij het Navajo-gebied gelegen Page is rijk in geografisch, cultureel en historisch opzicht. Het is de toegangspoort tot het stuwmeer Lake Powell en de omringende Glen Canyon National Recreation Area. Ook de bijzondere Antelope Canyon is in de buurt van Page te vinden.
Informatie

18-09-2013: Page

Overnachting in Page.

Grand Canyon

19-09-2013: Grand Canyon 222 km

De Grand Canyon behoort tot de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten. De enorme kloof is 446 kilometer lang, de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer en het diepste punt is 1.829 meter. Het kost ongeveer twee dagen om te voet naar de bodem van de canyon en weer terug te lopen; de meeste mensen beperken hun bezoek daarom tot de prachtige uitzichtpunten langs de kloofrand of maken een rondvlucht. De Grand Canyon is erg waardevol in geologisch opzicht: de blootgelegde gesteentelagen vertellen veel over de vroegste geologische geschiedenis van het Noord-Amerikaanse continent. Het meest opmerkelijke is misschien nog wel de continue verandering; elke verschoven wolk, elke nieuwe schaduw en elke andere lichtinval zorgt voor een compleet ander beeld van dit wereldwonder.
Informatie

20-09-2013: Grand Canyon

Overnachting in Grand Canyon.

Lake Havasu City

21-09-2013: Lake Havasu 374 km

Lake Havasu, in de volksmond ook wel 'Arizona's Playground' genoemd, heeft een 72 kilometer lange oever met verschillende stranden en (staats)parken. Met name tijdens weekenden, feestdagen en vakanties trekken hordes toeristen naar het meer om te watersporten. In de gelijknamige stad vormt de Old London Bridge de bekendste attractie.
Informatie

San Diego

22-09-2013: San Diego 498 km

San Diego is een zonnige stad in Zuid-Californië. In deze marinestad zie je de Mexicaanse invloeden en voel je de Mexicaanse sfeer. Je kunt een bezoek brengen aan de Mexicaanse stad Tijuana of een wandeling maken door het oude centrum van San Diego. Ook ligt hier het beroemde SeaWorld, een groot zeezoogdierenpretpark.
Informatie

23-09-2013: San Diego

Overnachting in San Diego.

Hollywood Sign

24-09-2013: Los Angeles 192 km

Los Angeles, ook wel ‘the City of Angels’ genoemd, is een van de bekendste steden van de VS, wat vooral te danken is aan Hollywood. Daarnaast heeft de stad veel cultuur te bieden in de vorm van musea en theaters. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij diverse grote sportclubs die LA vertegenwoordigen.
Informatie

25-09-2013: Los Angeles

Overnachting in Los Angeles.

Santa Barbara

26-09-2013: Santa Barbara 153 km

Het zonnige Santa Barbara ligt tussen het hoge Santa Ynezgebergte en de Grote Oceaan. Vanwege de gelijkenis met de mediterraanse kust wordt het zuidelijke deel van Santa Barbara County vaak de ‘American Riviera’ genoemd. Je kunt hier een bezoek brengen aan Mission Santa Barbara, Presidio of Santa Barbara, Stearns Wharf en Santa Barbara Museum of Art.
Informatie

Hearst Castle

27-09-2013: San Simeon 219 km

San Simeon trekt jaarlijks veel toeristen, die bijna allemaal komen voor het extravagante Hearst Castle.
Het stadje maakt deel uit van de Central Coast-regio, een vrij landelijk en dunbevolkt gebied dat vooral gericht is op wijnbouw.  

Informatie

Carmel / Monterey

28-09-2013: Carmel/Monterey 146 km

Carmel en Monterey liggen beide op het schiereiland Monterey, aan de kust langs de Grote Oceaan. Enkele toeristische attracties en bezienswaardigheden zijn het woud van Big Sur, Pebble's Beach (aan de schilderachtige 17-Mile Drive) en de hippe kunst- en muziekfestivals in Carmel-by-the-Sea, zoals Carmel voluit heet.
Informatie

29-09-2013: Carmel/Monterey

Overnachting in Carmel/Monterey.

San Francisco Victoriaanse huizen

30-09-2013: San Francisco 194 km

San Francisco is wellicht het meest bekend vanwege de Golden Gate Bridge, de lange brug van 2.737 meter die door de American Society of Civil Engineers opgenomen is op een alternatieve lijst van de Zeven Wereldwonderen. Andere typische kenmerken zijn de kabeltrams, de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven en toeristische trekpleisters als Fisherman's Wharf en Chinatown. Ook het beroemde gevangeniseiland Alcatraz behoort tot de topattracties van San Francisco.
Vandaag leveren we de camper in op het verhuurstation in San Francisco. En hebben wij nog twee overnachtingen in een hotel om SF te ontdekken!!!
Informatie

Samenvatting

Ophalen: San Francisco
Inleveren: San Francisco
Aantal nachten: 27
Afstand: 4776 kilometer / 2968  mijl                                                                       TOEDELS en VEEL LIEFS  Niels en Corina Vanheuverzwijn                                                                                                                                                                             

Reacties

Saskia en Arjan A long time ago

Heel veel plezier.
Ziet er goed uit zo de route.
Geniet ervan, maar dat komt zeker goed!!!!

Liefs
Arjan en Saskia
Knuffel van de kids
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!