Gummibears en E.T.

Door Oost goes West - 10-08-13 21:34

Donderdag.. Vroeg opstaan.. Zucht.. Maarja, wel om iets leuks te gaan doen: RAFTEN! Op de Colorado River bij Moab. Samen met Jiska en mama. Om 8 uur moesten we er al zijn (wat is er gebeurd met het vakantie+uitslapen????). Ach, je moet er wat voor over hebben. In de bus zaten we met een hele groep Amerikanen, die heel vrolijk liedjes gingen zingen. Van: “Woooooaah, we’re halfway there and wooooahooooa we’re living on a prayer” tot aan “The wheels of the bus go round and round, round and round, round and round”. Kortom: een gezellige rit. In de boot zaten we dan toevallig met een Nederlands gezin, een Italiaans stel op hun honeymoon en een enthousiaste raftguide (die eigenlijk bijna alles aan het roeien was terwijl wij een beetje in het bootje zaten niks te doen). Het was niet zo’n hele spectaculaire rit. Er zaten een paar rapids (stroomversnellingen) in en verder dobberden we een beetje rond (overigens wel met een heel mooi uitzicht op de “gummibear rock”). Het hoogtepunt was toch wel de “swimming rapid”, een stroomversnelling waarbij we uit de boot mochten en er dus drijvend (met zwemvest of course) vanaf mochten.
Na het raften zijn we richting Monument Valley gegaan. De rit hier naartoe was weer eens erg mooi. Monument Valley ligt in het Navajo (zeg: Nèvaho) reservaat. Onderweg kwamen we langs het geweldige plaatsje Mexican Hat (mexicaanse hoed). Dit plaatsje is zo genoemd, omdat er in de buurt hiervan een rots staat die lijkt op een Mexicaan met een sombrero op, een Mexican hat dus. In Monument Valley hebben we niet veel gedaan. ’s Avonds nog even gezwommen en de volgende dag doorgereden naar Page, bij Lake Powell.
De route naar Page was ook weer erg mooi (ik val in herhaling, sorry). Voordat we naar de camping gingen, was er 1 ding op de route dat we niet mochten missen: Antelope Canyon. Deze canyon bestaat uit zandsteen (met soms wat graniet ertussen). We hebben de wandeling in de Lower canyon gedaan, deze is iets smaller dan de Upper canyon dus iets avontuurlijker. We zijn 2 bekende filmsterren in deze grot tegengekomen: Bruce de haai uit Finding Nemo en E.T. Allemaal in de rotsen. Jammer genoeg stond een deel van de canyon onder water doordat er vorige week een vloedgolf vanuit de bergen kwam en dit nog niet totaal opgedroogd was. Maar Antilope Canyon was zeker de moeite waard.
Na Antelope Canyon zijn we doorgereden naar de camping, die in Glen Canyon ligt (zijn we daar ook maar weer geweest). De camping zou vlakbij Lake Powell zijn en het lijkt ook niet zo ver.. Maar wanneer je naar het lake moet lopen ben je zo een kwartier verder.. Ik ben met Rens en mam wezen zwemmen in het lake. Toevallig kwamen we daar Nederlanders tegen die ook bij ons op de camping in Monument Valley stonden en blijken ze ook nog eens tegenover ons te staan.
Gisteravond (vrijdagavond dus) heeft Jiska kikkererwtenprut gekookt. Het was erg lekker, ook al klinkt het niet zo (ik weet gewoon niet precies hoe het eigenlijk heet, sorry Jiska). Na het eten een kampvuurtje gemaakt en marshmallows geroosterd, heerlijk :)
Nu is het ochtend, 10 uur, ben al sinds half 5 wakker (de rest trouwens ook). Erg last gehad van thunderstorms vannacht en regen die als popcorn op het dak klonk. Vannacht nog een nachtje hier in Page en daarna door naar Grand Canyon!
Liefs, Mayke

Reacties

Karin 10-08-13 22:12

De kaart van Luuk lag vanmorgen in de bus! Fijne tijd verder in de usa

Sandra 11-08-13 09:13

Wauw! Wat een mooie reis maken jullie zeg!

O,ma 11-08-13 10:33

Lieve allemaal, wat fantastisch wat jullie beleven,mooi verteld door mayke deze keer en ook nog mooie foto,s erbij geweldig! Het gaat met shelly ook goed,ik heb Henriëtte gebeld en zij wacht en roept haar totdat zij haar ziet ,à,s Zaterdag neem ik het over.het is nu zondagochtend,wij zijn thuis, want wij hebben gisteravond gezongen.Straks gaan wij naar ome Piet,hij eet al iets beter gelukkig. vanmiddag gaan naar tante Corrie zij word tachtig jaar daarom een gezellig etentje.Even een verhaaltje van het thuisfront.Voor jullie geniet verder van jullie reis tot mails ,liefs van Ann and Jack.

Martin 11-08-13 13:53

Miljaar, zo zie je maar weer dat alle kennis die je hebt opgedaan door de avonturen van "onze vrienden" Suske en Wiske en Lambik, Donia, en niet te vergeten Arthur de vliegende aap om van Sus Antigoon maar te zwijgen, dat die kennis opgedaan in De gouden locomotief, De natte navajo en het onvergetelijke Bibbergoud, zich nu uitbetaalt! Pot volblommen nog an toe!

Kristy 11-08-13 19:44

Wow de Antilope Canyon ziet er supermooi uit! En E.T. ook nog tegengekomen, toevallig zeg..
Was hij nog aan het zeuren over dat hij naar huis wilde bellen of heeft hij dat ondertussen opgegeven :p
Lake powell ziet er ook mooi uit, bijzonder om daar in te zwemmen!
Veel plezier verder en ben benieuwd naar jullie volgende verslag! Groetjess

Henriette 13-08-13 22:42

Ik heb jullie gevonden! Leuk! Alles goed hoor met poeslief!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag zaterdag 12 januari Zwolle
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek je camper t/m 17 januari en ontvang €100 korting bij Cruise America.
Boek nu en ontvang €100 korting