Relaxen in Palm Desert

Door Oost goes West - 16-08-13 09:03

Gistermorgen in Lake Havasu City was het rond 8 uur al 35+ graden. Eerst maar een duik in het Colorado’meer’ (het is een meer door de Parker stuwdam). Vanuit onze camping keken we er direct op, een supermooie plek! De avond ervoor was wel bijzonder; ben ik 9000 km van huis, sta ik op de camping naast iemand die uit Poeldijk komt..bij doorvragen blijkt dat ze in haar jeugd naast mijn oma heeft gewoond en ze mijn achternicht is. We hebben er meteen maar een gezellige avond van gemaakt met die familie. De weg naar Palm Springs was eerst langs de rivier nog wel mooi, maar daarna vond ik het (voor t eerst eigenlijk) best saai. Alleen maar grijzige woestijn met wat Yucca’s en schlemielige planten (bleek boekweit te zijn later), maar bepaald niet in mooiste staat. Het is ook bloed verzengend heet en het regent er nauwelijks (o, heet het daarom woestijn)
We reden wat mijlen om, om weer een National park te bezoeken. De laatste op rij. Joshua tree (ken je misschien wel van het album van U2 uit de jaren ‘90) Ik vond het wel het minst mooie park overigens. Maar wat wil je? 45 graden is niet echt aangenaam. Dit is een park wat mooi is in de lente als alle cactussen bloeien. Nu was het maar een dor zooitje eigenlijk. Nou ja.. de achtergrondinfo was interessant; twee woestijnecosystemen die in elkaar over lopen; in het noorden(en hoger gelegen) de Mojavewoestijn met de Joshua trees die wel 10 m hoog en een jaartje of 900 oud kunnen worden. Zuidelijker en lager (Coloradowoestijn) de bekende boekweit en cactussen. Daar hebben we nog een wandelingetje van 20 min gemaakt en dan ervaar je echt dat je in de woestijn bent; alom stekelige cactussen, tjirpende krekels en heet!!! De oase die we daarna met de auto aandeden was aangenamer; met enorme palmbomen die wat schaduw gaven. De weg na het national park was weer desolaat en droog tot we in de Palm springs area kwamen (stuk of 9 stadjes aan elkaar geregen). Wat een verschil! Palmbomen zover je ogen reiken (whats in the name) prachtige tropisch bloeiende planten overall en groene grasbermen en velden. Zo’n Amerikaans sprookje. Kasten van prachtige (ommuurde) villa’s. Wat een contrast met de trailers (wooncaravans) die we onderweg zagen waar mensen permanent in wonen. Vooral in het Navajo Indian reservation. Daar was het helemaal armoedig. Langs de weg hebben we daar overigens bij lelijke kraampjes wel prachtige sieraden gekocht. Daar verdienen ze nog een beetje geld mee. We staan nu in Palm desert (bij Palm springs) op een camping die bijna verlaten is; heerlijk rustig! Nee, niet nadat wij aankwamen (zo die grap heb ik vast gedist) ook niet omdat het een vieze camping is, maar omdat het nu laagseizoen is hier. Het seizoen loopt van november tot maart. Hier komen namelijk alle rijke gepensioneerden overwinteren. Ook allerlei oude filmsterren schijnen hier een buitenverblijf te hebben. Hier een aangenamere temperatuur 42 graden haha. Nee hoor wel uit te houden met airco, twee zwembaden , 2 jacuzzi’s, gratis fitnessruimte enz. En dat voor dat handjevol mensen. Helaas heb ik mijn golfclubs thuisgelaten; want je kunt hier gratis golf spelen. We hebben dan ook besloten een dagje te niksen hier. Nou ja een dag niks doen.. nu zijn we onderweg naar een avondmarkt in de stad.Tja, het is natuurlijk niks vergeleken bij het mondaine Terschelling: Ton you lucky bastard! Nu nog even een leuke anekdote: staan we gisteren bij de Wal mart bij de kassa; moet Erik zijn ID laten zien om het bier mee te krijgen. Zijn ego is wel weer gesteeld haha. Blijkt dat je onder de 40 geen alcohol mag halen. Om af te sluiten even een raadsel; wiens voeten zijn dit? De winnaar verdient een echte Amerikaans item! Groetjes Annemarie

Reacties

Kristy 16-08-13 20:03

Het is wel leuk hoor allemaal wat jullie meemaken, maar ik ben pas echt benieuwd wat ome Ton allemaal gaat meemaken op Terschelling!! Wat een avontuur gaat dat worden! Ik zou ook weer graag naar Terschelling willen, maar dat is er sinds onze vakantie niet meer van gekomen.
Op Terschelling heb je echte natuur, en niet een hoop zand met wat cactussen er in.
Er is ook een heerlijke aangename temperatuur, wat ongeveer tussen de 20 en 25 graden ligt. Zelden er boven. Ik citeer: 'Op één van de warmste dagen ooit, eind juni 1947 met 38 graden in Maastricht, noteerde Hoorn op Terschelling maximaal 28,7 graden.' (bron KNMI)
Je hebt op Terschelling ook hele fatsoenlijke mensen, en geen arme sloebers die je van alles proberen aan te smeren! Het is een schande.
Hee ome Ton, hou ook een weblog bij! Ben super benieuwd wat je gaat meemaken daar!

Nee nee flauwe grapjes allemaal, nu even serieus :)

Mooi plekje hadden jullie daar op de eerste foto!
En toe maar, lekker luxe is het in Palm Springs. Haha met veel zwemmen en airco is het hopelijk nog een beetje uit te houden :)
Oh en als afsluiter nog even de voeten raden.
Nou de linker zijn van Rens.......... (moest even gezegd worden)
Nee de linker zijn van Mayke en de rechter voeten van tante An! Weet het bijna zeker!
Geniet er van, en we houden contact!
Groetjesss

O.ma Anneke 17-08-13 15:51

Waar zo,n reis door Amerika al niet goed voor is, leer je je familie ook nog eens kennen.
Dit is wel heel frapant.
In Nederland zullen jullie wel nooit meer last hebben van de hitte als je Amerika gewend bent.
Maar als ik al die luxe zie is het op die manier wel goed uit te houden.
Erik heeft vast ook een verjongingskuur ondergaan omdat hij zijn I.D.pas moest laten zien.
Ik denk dat het de voeten van Mayke zijn, vanwege de nagellak en die van jouw Annemarie.Dank je wel weer voor het leuke verslag en een dikke kus weer voor allemaal

Xton 22-08-13 23:28

Die linkervoet is duidelijk van Erik. Die lakt stiekem zijn nagels en stift zijn lippen nogal eens. Ik heb daar nog bewijzen van.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari