Los Angeles

Door Oost goes West - 20-08-13 18:44

Vandaag gingen we naar Universal studios in Hollywood. Eerst gingen we de studiotour doen. Daar konden we zo doorlopen. We waren er namelijk al vroeg, 9.00 uur. De studiotour was met een tram. Je zag allemaal filmdecors zoals bijvoorbeeld het stadhuis van Back to the future. Er waren ook echt filmopnames bezig, van CSI en andere tv series.  Hier waren ze aan het  opruimen van een set. Dat blauwe scherm dat je ziet is het grootste greenscreen ter wereld. Aleen is hij nu blauw en niet groen. Ze gebruiken het om  achtergronden in films te maken. King Kong was erg cool, daar moest je tijdens de tour een 3D bril voor op zetten. We redden ook een metrostation decor in en daar zakte het plafond door en kwam er een tankauto naar beneden met veel vuur en een overstroming. Dit was decor uit de film Earthquake. De tour duurde wel een uur. De attracties, achtbaan en simulators (met 3D film helemaal om je heen) waren  superleuk, vooral van de film The Mummy.  Er was ook een ruimte met allemaal spullen die in de film gebruikt warden, daar stond de ‘Delorean’ de auto uit back to the future. Ook de shows waren  mooi zoals een stukje uit de film ‘Waterworld’. We zijn daarna met de metro nog naar the walk of fame in Hollywood geweest. Daar zagen we veel bekende filmsterren. Zoals Donald duck, mickey mouse, wald Disney, Steven Spielberg en Michael J. fox, de hoofdpersoon uit back to the future. We waren laat terug en hebben eindelijk weer bij de Mac gegeten. Mijn moeder  had stiekem uit de camper mayonnaise in haar handtas meegesmokkeld naar de Mac. Dat hebben ze hier niet. Niet eens ‘Amerikaanse fritessaus ‘. De camping waar we nu staan ligt naast Disneyland. Elke avond om 21.30 zien we een grote vuurwerkshow boven het park uit komen. De vallende sterren daarvan zijn erg mooi. Morgen gaan we naar het strand;  Malibu beach in noord LA. Gisteren waren we op Laguna beach zuid LA. Hoge golven in de Pacific Ocean.

Rens

Reacties

oma Anneke 21-08-13 00:09

Hoi Rens,
Ik had al een reactie geschreven maar ik denk dat het niet verstuurd is want op de camping gaat het nog wel eens fout met het inloggen en versturen van de berichten.
Geweldig al die filmstudio,s.
En wat een hoge golven.
Ik feliciteer je ook maar vast met je verjaardag,er zullen niet veel mensen kunnen zeggen dat ze de verjaardag in Amerika gevierd hebben. Als je volgende week thuis komt gaan we gelijk de fiets kopen.
Een hele dikke knuffel en doe ook de groetjes aan papa,mama,Jiska en Mayke.

XTon 22-08-13 23:20

Hey Rens,

Gefeliciteerd met je verjaardag! We zijn op de een of andere manier per ongeluk niet uitgenodigd? Het is wel een hele reis, maar we hebben het er voor over. Maak er een leuke dag van! Het is een unieke dag in de geschiedenis van je bestaan. Jarig in L.A! Een dag om nooit te vergeten! Liefs van ons allen.

Kristy 23-08-13 20:17

Wauw de universal studios lijkt me een hele belevenis!! Leuk om die sets te zien. En de delorean van back to the future haha. Leuke foto trouwens rens bij the walk of fame :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari