Cursus

Door Ed en Jolanda Bakker - 12-04-14 15:06

CURSUS

Zoals het spreekwoord zegt; "Elke meid is goed voorbereid”.  Ik natuurlijk ook. Nog maar 34 dagen en het is weer zover. Ons nieuwe avontuur.

 

 Na de cursus van verleden jaar "Camperen voor beginners", heb ik dit jaar de cursus "Berenles voor beginners" gevolgd wink.  Een cursus wat je wel en wat je echt niet moet doen als je geconfronteerd wordt met een beer. Je zal tijdens de wandeling net toch maar tegen een Grizzly aanlopen. Dat kan, ...... ze hebben nl honger als ze ontwaken uit hun winterslaap. Bovendien hebben ze jongen gekregen (waardoor ze nog gevaarlijker zijn!) die ook wel wat lusten. Als het berenbelletje en de spray niet genoeg zijn dan moet je direct de cursus er op loslaten;

1. Herken je tegenstander. Zoek de verschillen. Is het een grizzly of een zwarte/bruine beer? Wanneer je het niet weet, klim dan in een boom. Klimt de beer je achterna dan is het een bruine beer en zit je met een  groot probleem. Gaat de beer aan de boom schudden, dan is het een grizzly, maar heb je alsnog een probleem;

2. Je mag nooit!!!! gaan hollen - dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel! Ik zet m waarschijnlijk direct op een lopen.

3. Praat rustig tegen de beer of hou je stil. Maak vooral geen oogcontact. Hou de beer via je ooghoeken in de gaten - ja ja, lekker makkelijk praten. Probleem! Hij hoort me vast klappertanden.

4. Maak je klein en loop langzaam achteruit, Het liefst uit de wind want dan ruikt hij je niet - makkie, klein ben ik al alleen moet ik mijn lekker geurende douchegel niet gebruiken;

5. Als het echt fout gaat en je wordt alsnog aangevallen dan moet je op de grond gaan liggen in foetushouding en doen alsof je dood bent - makkie! Tegen die tijd ben ik al flauwgevallen uit angst.

                          

Ik wil heel graag Grizzly's voor mijn camara hebben, maar dan op een veilige afstand van 100 m (meetlat gaat mee de koffer insmiley). Voor de cursus ben ik natuurlijk geslaagdyes . D&B, don't worry!! Your tour guide can handle this!! We will have great picture for our album.

 

Note voor de mensen uit de mailinglijst: Dit is natuurlijk een testblog ivm de nieuwe invoer, hahaha. Mocht deze blog niet goed overkomen, laat het mij dan even weten zodat ik één en ander nog kan aanpassen.

Uiteraard wordt deze blog ook bijgewerkt op onze website waar overigens al een leuk filmpje op is geplaatst om in stemming te komen.

 

Tot over 33 dagen!

 

Reacties

Lex Verstraaten 15-04-14 06:21

Hoi Jolanda en Ed,

Nou ik ben erg benieuwd naar jullie reisverslagen!!!

Nog even wachten en dan kan t feest beginnen!!

Groetjes

Lex
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie