America can make your dreams come true!

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

      38° c

18-05-2014

Na een heerlijke nachtrust, om 03.00 uur klaar wakker, is het een heerlijk gevoel om weer terug te zijn in het altijd bruisende Las Vegas. Het is een leuk hotel om een paar dagen te verblijven. Geen sjieke bedoening, maar een zeer nette ruime kamer en in het hotel zelf een leuk Rain Forrest park met waterval en gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Niet gek voor $ 32,=. De eerste dagen gaan wij ons mentaal voorbereiden op onze reis. Lekker rustig aan, een beetje in de zon, heerlijk slenteren langs de Strip (altijd gezellig), natuurlijk boodschappen halen voor de reis en wat shoppen. Genoeg te doen voor we de natuur in trekken.

The Strip

Vandaag niet veel gedaan. Onze dag is begonnen met een overheerlijk ontbijt in het casino. Het blijft een hele gewaarwording om wakker te worden in een drukke omgeving. Zodra je de lift uitstapt komen de belletjes en de muziek je al tegemoet. Het verbaasd ons iedere keer weer hoeveel mensen er nog op of weer op de been zijn om te gokken. Deze stad slaapt werkelijk nooit. Het ontbijt voor vandaag, een bord vol met vers fruit en toast. Heerlijk! Daarna naar Doug en Barbara gereden, eerst langs de Strip natuurlijk. Daar een tijd heerlijk buiten gezeten. Het begint al behoorlijk warm te worden maar er waait een stevige wind. We besluiten nu niet naar de Strip te gaan (te warm), maar naar de District bij Green Valley Ranch in Henderson waar we wat hebben rond gelopen en geluncht, een heerlijk Ceasar Salade met gegrilde kip. We zijn goed bezig!!! Inmiddels begint de wind aan te trekken en is de temperatuur opgelopen tot 38c. Terug naar de campground, Oasis RV Park, een mooie camping net buiten de drukte van het centrum waar wij verleden jaar ook gestaan hebben, om af te koelen in het zwembad. Nou, ik kan jullie vertellen dat we hier weer wakker zijn geworden. Zo warm als het buiten is, je kunt niet gewoon met je bloten voeten op de tegels lopen zonder je te verbranden, zo koud als het is als je uit het water komt door de harde wind die inmiddels is toegenomen naar windkracht 5 tot 6. Na deze frisse duik heerlijk gegeten bij Bachi Burger in Henderson. Een zeer leuk en gezellig modern restaurant met de meest lekkere hamburgers die ik ooit gegeten heb. Verse, met de handgemaakte hamburgers in Japanse stijl. Dit restaurant heeft, na onderhanden genomen te zijn door de Amerikaanse Herman de Blijker, een metamorfose gehad en is tot een hippe restaurant omgetoverd. Een echter aanrader voor hamburger liefhebbers!

Na het eten naar de Strip. I heart Las Vegas. Wat een gezelligheid! Begonnen bij het Paris hotel, naar de fonteinen van het Bellagio door naar de nieuwe attractie van Las Vegas, de Linq High Roller, het grootste reuzenrad ter wereld (tip: koop met meerdere personen een familiekaart, dat scheelt je $ 10 pp - een rit met het reuzenrad is 's avonds duurder). Een leuke attractie voor mensen met hoogtevrees, wij dus. In een woord …. "geweldig" maar voor ons waarschijnlijk "eenmalig". Wat een belevenis. Het reuzenrad brengt je in glazen ronde koepels naar een eenzame hoogte waar je kijkt uit over Las Vegas. Deze rit duurt ongeveer een 3 kwartier tot een uur (pffff). De eerste meters zijn geweldig maar als je eenmaal over de helft bent beginnen de handjes behoorlijk klam te worden en de laatste meters, als je 170 m boven de grond zweeft, met inmiddels windkracht 6, heb je een spectaculair uitzicht (360°) over Las Vegas, maar inmiddels lopen de zweetdruppels over onze ruggen en zitten we vastgeplakt op ons bankje en durven geen stap meer te zetten om foto's te nemen. Ed heeft zijn cap over zijn ogen getrokken en durft alleen nog maar naar de grond te kijken. Zijn witte korte broek is in een korte tijd veranderd en een vochtig bruingekleurde short laugh. Na het hoogste punt zet ik mijzelf weer over mijn angst heen en probeer (vast geklemd aan een paal) een paar foto's te nemen. Wat een ervaring. Een aanrader, zeker voor mensen zonder hoogtevrees. Daarna terug naar het hotel waar we, inmiddels zeer vermoeid, ons bed inkruipen. Een goed begin van onze vakantie. Welterusten en tot morgen!

Reacties

Yvon A long time ago

Leuk verslag weerJo. Ik hoop dat Ed zijn broek weer opgedroogd is. Hihi

Nick & Bev A long time ago

Ed - buy brown shorts!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!