Wild wild west

Door Ed en Jolanda Bakker - 25-05-14 08:24

     23° c

JACKSON, WY – WEST YELLOWSTONE, MT

BEAUTIFUL NATURE

Vandaag een heerlijke rustige dag achter de rug. Wat was dit genieten! Vanmorgen uitgeslapen tot 08.00 uur. Heerlijk! Daarna nog even met het thuisfront gesproken. Altijd goed te weten dat alles ok is. Rond 09.30 uur vertrokken richting Yellowstone N.P. We rijden niet veel kilometers vandaag, dus heerlijk op ons gemak vreselijk zitten genieten van deze rit. Wat een prachtige parken. De eerste helft hebben wij nog door Grand Tetons N.P. gereden. Bij Jackson Lake heerlijk in de zon onze koffie gedronken met weer een geweldig uitzicht. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoe meer we richting Yellowstone gaan, des te meer sneeuw we zien. Ik heb nog nooit zo snel de sneeuw zien groeien. Geweldig om te zien, maar voor het wandelen van trails is het minder. Ik heb alleen m’n muts en boots meegenomen maar daar heb ik hier niets aan. Om de trails te lopen heb ik minimaal sneeuwschuivers en stokken nodig. Als ik wegzak vindt je mij niet meer terug! Ik heb van mijn leven nog nooit zoveel sneeuw gezien. En dan te bedenken dat het hier ook nog eens ruim 20c is.

Onderweg veel bisons en een paar elks gezien. Geen beer te bekennen. Na de lunch een deel van het park doorgereden, maar nergens nog wat bezichtigd omdat we dit morgen en overmorgen met z’n vieren gaan doen. Rond 14.00 uur zijn we op de campground Rustic Wagon in West Yellowstone aangekomen. Doug en Barbara waren er ook net. De campground is helemaal leuk. We hebben een leuk plek tussen de dennenbomen. Later in de middag heerlijk gewandeld in West Yellowstone. Een aardig klein dorpje, met een leuke Main Street. Alles gericht op de toeristen. Daarna heerlijk weer lekker vlees op de bbq en buiten gegeten. We hadden net op tijd ons eten op toen het begon te spetteren. Het mag geen eens regen genoemd worden, maar het blijft dreigen.

Zoals elke avond na het eten op jacht om wildlife te spotten. Net buiten de campground rijden we direct de bossen in op. Van die leuke zandpaden. Als volleerde padvinders even opgelet waar de zon staat om niet te kunnen verdwalen. Gelukkig hebben we de telefoons mee zodat we 911 kunnen bellen. Wij zijn echt weer in de middle of nowhere terecht gekomen maar geen dier gespot, wel heel veel sh....... Na weer een uurtje volledig door elkaar geklutst te zijn, kwamen we weer in de bewoonde wereld. Dan toch maar weer even het park in, daar vindt je altijd wel wat. En inderdaad, een grote kudde bisons. Laten wij nu weer in een reallife western terecht komen. Hebben wij weer! Allereerst wordt je overal gewaarschuwd “Danger – Bufalo’s, keep on distance”. Natuurlijk, lekker eigenwijs, stapt iedereen uit de auto om foto’s te nemen, zo ook wij. Omdat ik er niet echt een goed gevoel over had, er liepen veel kalfjes tussen, hou ik toch mijn deur maar open. Begint het opeens te onweren waardoor de oudste bison van de groep begint te roepen waardoor vervolgens de groep stuk voor stuk het op hun heupen krijgt en beginnen te hollen. Ja, juist …… ons kant op. Enig idee hoe groot die beesten zijn?? Ik ben nog nooit zo snel een truck ingesprongen. Ik zag ze zo op ons afkomen. Weg nieuwe truck van Doug! Gelukkig weken ze vlak voor ons af en liepen ze rustig verder de weg over. Natuurlijk hebben we alles op film staan en zal proberen deze asap op mijn website te zetten. Nu weer veilig thuis. Het lijkt er op dat wij vanavond nog wel een onweersbui krijgen. We wachten af. Tot ons nieuw avontuur!

Reacties

Els 25-05-14 13:10

Ha, ha, ha, die Jo! Die bison riep natuurlijk: tourists!! Flauw van die beesten om je zo te laten schrikken!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie