Water Falls, Geisers & Wildlife

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

 

    20° c

Wat treffen we het toch met het weer. Wakker worden met een zonnetje is het mooiste wat je kunt hebben in de vakantie. Het belooft weer een prachtige dag te worden. Vandaag de onderste helft van het park bezocht. Er is hier zoveel moois te zien dat je keuzes moet maken wat je wilt gaan bekijken. Het begint goed. Nadat we het park net zijn in gereden zien we al snel bevers in de rivier zwemmen. Vlak daarna komen we weer bizons tegen. Deze zullen we de hele dag in het park tegenkomen. Als eerste zijn we naar de Gibbon Falls gereden, een mooie kleine waterval. Daarna door naar Artist Paint Pots. Alles wat je ziet is gewoon geweldig! Zoveel moois en natuurgeweld dat het niet onder woorden is te brengen. Het idee dat je op een vulkaan loopt is gewoon raar. Omdat we daar een tijd hebben gewandeld zijn we direct doorgereden naar Fishing Bridge, maar onderweg hadden wij nog een kleine verrassing. Wanneer er veel mensen staan met grote camera’s is er altijd wel wildlife te zien, dus volop in de remmen, misschien is het een grizzly! Helaas, geen grizzly maar wel iets heel bijzonders! Een paar minuten eerde was er een Elk bevallen van een kalf. Deze dieren proberen direct op te staan omdat het gevaar om de hoek ligt. Grizzly’s en wolven zijn er dol op. Zoals jullie weten ga ik altijd goed voorbereid op stap dus haal ik direct mijn verrekijker uit mijn tas. We hebben het niet kunnen filmen (te ver weg) maar wij waren weer in een natuurfilm beland. Zo lief, een klein kalfje wat probeert op zijn poten te staan en weer valt om het daarna weer te proberen. Echt een bijzonder moment. Maar ja, we zijn niet de enige die het wonder willen aanschouwen dus maar weer vlug verder nadat we de boodschap hebben doorgekregen dat er iets verder op een grizzly gesignaleerd is. Snel de auto in, het gas in getrapt en naar de grizzly gereden. Ook hier waren niet de enige. We hebben ons door de sneeuw heen geploegd (je moet er wat voor over hebben en ik had helaas mijn boots niet mee), daarna door een stuk vallei maar ….. daar was ie dan ook echt. Onze eerste grizzly! Wat een beest. Prachtig om dit (op afstand van 100 m) te aanschouwen. Maar ook op afstand is het nog een mega groot beest en met mijn telelens heb ik hem behoorlijk goed op de foto kunnen krijgen. Trots!!

Na deze geweldige ervaringen even een rustmoment ingelast. Lunch aan de Yellowstone River, heerlijk in het zonnetje. Na de lunch door gereden naar Fishing Bridge en de Lake Area, waar ook beren zijn gesignaleerd. Helaas geen beer meer kunnen ontdekken maar wel mooie foto’s kunnen nemen. Omdat we weinig tijd over hadden zijn we direct doorgereden naar de Old Faithful. Om de uitbarsting niet te missen hebben we heerlijk in het zonnetje zitten wachten. Niets mis mee en lekker genieten. Ook dit was weer een schitterende ervaring. Prachtig om het mee te maken. Eens in de 60 tot 90 min. spuit deze geiser zijn inhoud meters hoog te lucht in.

Als laatste hebben wij de Grand Prisma Spring aangedaan. Nou …. dat was weer een hele andere ervaring. Op deze zeer mooie plek hadden ze wel 3 bussen vol met Japanners losgelaten. Tjonge, daar wordt je niet echt vrolijk van. Die mensen duwen je gewoon alle kanten op. Gaan gewoon in de weg staan om foto’s te nemen en hebben de onhebbelijke gewoonte (voor ons dan) om hun lichaamsgassen met iedereen te delen. Ik weet niet wat meer stinkt,  de geisers of een ruftende Japanner. Maar wat zij kunnen kan ik natuurlijk ook. Enig idee welke geluiden je daar veel hoorde? En het waren geen beren hoor! Laten we nu ook nog eens die zelfde groep in de supermarkt in West Yellowstone tegenkomen.  Nu maar hopen dat ze morgen een andere ronde gaan maken. Welterusten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!