Noord Yellowstone

Door Ed en Jolanda Bakker - 27-05-14 07:49

 

   24° c

Vandaag zouden wij uitslapen, sooooo not! Ik werd vanmorgen zowat uit mijn bed gelanceerd. Rond 06.30 uur kreeg Ed een niesbui. Niet één maar wel 8x. En als je dan bedenkt dat de motorhome op z’n wielen staat te schudden, weet je al genoeg. Ach, we zouden toch om 09.00 uur vertrekken, we zijn in ieder geval op tijd klaar. Eenmaal op weg kwamen we weer in een file terecht omdat de bizons de weg opeisten. Mooi om tijdens het passeren wat foto’s van deze beesten te kunnen maken. Daar was de passagier van de auto achter ons het niet mee eens. Ze begon hevig te toereren (naast die grote beesten … lekker verstandig) en we kregen de vinger! Reden voor ons om nog zachter te gaan rijden, waardoor ze nog meer ging toeteren. Zooooooo  niet respectvol naar de bizons toe. We waren bijna uitgestapt om verhaal te halen, maar ja die bizons waren er ook nog.

Vandaag hebben wij het Noordelijk deel van Yellowstone gereden. Wij zijn het er alle vier over eens, dit is (voor ons) absoluut het mooiste deel. Mijn voorkeur, de Mammouth Hot Springs. Helemaal geweldig. Wat een mooi gebied! Mooie foto’s kunnen nemen! We waren net op de terugweg naar de auto, wie komen we tegen ….. onze vrienden “de Japanesers”. Gelukkig hebben we ze de rest van onze trip niet meer gezien. Al moet ik wel zeggen dat ik jaloers ben op de camera's die ze bij hun hebben.

Net voor aankomst bij de Mammouth Hot Springs was er weer een opstopping. Beren!! Ja wel, we horen van een toerist dat er een moeder zwarte beer me 2 cubs rond lopen. Helaas waren we net een paar minuten te laat, ze zaten al met z’n drieën in de boom.  In Mammouth Village even heerlijk een koffie gehaald. Terwijl de anderen de koffie halen, ben ik even alleen op pad gegaan omdat ik moeder Elk zag met haar jong.  Die moest ik even op de foto hebben. Laat ze nou mijn kant op komen en een moeder met jong kan zeer agressief zijn. Ik heb haar laten weten dat ik in de buurt was. Ze keek me niet erg vriendelijk aan en bleef mijn kant oplopen, dus … eieren voor mijn geld en rustig achteruit het veld afgelopen.

Helaas zijn er nog vele trails afgesloten en moeten we verplicht doorrijden. Er ligt hier nog te veel sneeuw. Bij de Tower Falls heerlijk geluncht met wederom een prachtig uitzicht. Dit is het goede leven. Vanaf de Tower Falls door naar de Upper en Lower Falls. Ook daar nog heel veel trails afgesloten. Het merendeel vond dit absoluut niet erg. Raar of ….zou het te maken hebben met de afgrond waar we stonden?? Vlakbij de Canyon Village zagen we een ranger op de weg staan. Yeahhh, beren!! Wederom bij aankomst een zwarte beer met 3 cubs gemist. Lekker dan. Ze lagen heerlijk onder een boom in de schaduw. We hebben ze nog gezocht maar niets kunnen vinden. Ach,  je moet wat te wensen overlaten. Terug bij de RV nog even heerlijk in het zonnetje gelegen. Zoooo lekker! ’s Avonds heeft Doug “supper” voor ons gemaakt en hebben daarna nog een ijsje in het dorp gegeten. Dit is onze laatste avond samen. Morgenochtend vroeg vertrekken wij beiden een andere kant op. Doug en Barbara terug naar Saskatoon, Canada en wij richting Twin Falls.

Guys, thank you for the great time we had together. We had lots of fun! Drive carefully and have a save trip back home. Watch out for the “Japanesers”. See you next year. Lots of love! XXX

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie