Mooie dag

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

      21° c

WINNEMUCCA, NV – ZEPHYR COVE, NV

Zephyr Cove Resort RV Park

Wat een geweldige dag vandaag. Het begint al met een strakke blauwe hemel. Het is nog wel koud, maar daar voel je niets van als je aan het rijden bent. Vanmorgen om 08.30 uur vertrokken. Helaas wel weer een deel over de snelweg richting Lake Tahoe. Bij Fernley de snelweg af en verder binnendoor gereden  regelrecht de bergen in naar Virginia City. De weg naar het dorp is geweldig! S-bochten en soms langs wat diepe afgronden. Essie heeft zich kranig gedragen. Gewoon strak voor zich uit op de weg gekeken. Voor diegene die van westerns houden, of het gevoel hiervan, is Virginia City de place to be! Alsof je midden in de film stapt, terug in het wilde westen. Gezellige saloons met muziek en authentieke huizen, waarvan helaas de meeste zijn ingericht als souvenirwinkels. Maar goed, dat haalt de sfeer niet weg. De postkoets hebben we net gemist, die rijdt ook door Main Street. Een aanrader!

Verder gereden door de bergen naar Lake Tahoe. En dan eindelijk …. Als je de laatste bocht door bent, wordt je beloond met het schitterende uitzicht op het blauwe Lake Tahoe. We worden ook gewaarschuwd, niet geheel onbelangrijk , voor overstekende beren! Yes, we are again in bear country. Fingers crossed!

We hebben voor 2 dagen een auto gehuurd, die we direct hebben opgehaald. Ja hoor, het is nu toch echt gebeurd. Jo rijdt voor het eerst, na zoveel jaren, in de VS met de auto. Appeltje, eitje. De volgende vakantie rij ik dussmiley

Eenmaal op de campground aangekomen smelten wij. Wij zijn verkocht. Wat een leuke plek hebben wij. Midden in het bos, tussen de beren, met uitkijk op het meer (tussen de bomen door). De eekhoorntjes hollen langs de RV en de vogels komen even brutaal buurten. Het kan niet beter. Na het eten nog even de omgeving bekeken. Wij kunnen alleen maar zeggen “adembenemend”. Wat is het toch een mooi land. Bij “thuiskomst” nog even naar het meer gelopen om te genieten van een schitterende zonsondergang. Maar voor dat ik mijn foto’s kon maken had in mijn eigen Candid Camera momentje. Bij de oversteekplaats hebben ze rekening gehouden met doven en slechthorende (zoals ik). In plaats van tikjes bij het oversteken hebben zij hier wat anders bedacht. Een (zeer) harde piep bij het indrukken van de knop. Ik schrok me helemaal het apezuur en sprong direct weg, waardoor de gasten in het restaurant, aan de overkant van de straat, zich kostelijk hebben vermaakt. Ze moesten er hartelijk om lachen. Nou ja, hun avond ook goed. Bij het meer weer prachtige foto’s kunnen maken. Hierna lekker koffie gedronken bij de firepit. Heerlijk, dit is het goede leven! Voor nu welterusten en tot de volgende blog”.

Reacties

vriend A long time ago

Jolanda het zijn prachtige foto's gr frans

Richard Brouwer A long time ago

Alle foto's gezien, erg genoten.

Monique MINImo A long time ago

Hahahaha
Ik had graag je candid camera momentje gezien Jolanda.
Hoe hoog sprong je?????
Hahahaha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!