Terug naar de kust

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

 

  22° c

ZEPPHYR COVE, NV – SANTA CRUZ, CA

Wat een rare dag vandaag. Zeer vroeg opgestaan om op tijd te vertrekken naar Santa Cruz. Om 07.00 uur de motoren gestart en zijn met stralend weer vertrokken. De zon schijnt en we hebben weer een strakke blauwe hemel. Dit belooft veel goeds. We rijden nog geen 10 min en hebben al een opstopping. De weg is half afgezet omdat vandaag de mooiste "bike route" van Californie wordt gereden. Honderden wielrenners staan al klaar voor vertrek en er zijn al groepen vertrokken. Wel mooi om te zien, maar ze nemen wel de hele weg in beslag. Even buiten South Lake Tahoe spotten we onze eerste coyote voor vandaag.

We nemen niet de snelste route maar rijden over de Hwy 88, over de Kit Carson Pass, 8000 ft. Een schitterende weg op grote hoogte. Na een uurtje zien we nog een coyote lopen. Dat heb je dan weer met vroeg vertrekken. Er is veel meer wildlife op de been. Nog niet zoveel later hebben we bijna 2 herten op onze motorkap. Deze zagen we ineens voor ons, langs de kant van de weg, nadat we de bocht omkwamen. Schrikken! Vervolgens kijkt er een vogel niet goed uit, steekt vlak voor ons over, maar helaas wij waren sneller. Sorry vogel, helaas is jou tijd voorbij! En we zijn nog niet eens halverwege.

Om bij de campground te komen moeten we ook vandaag nog een stuk snelweg nemen om voorbij San Jose te komen. Nu is het rijden met een rv  op d snelweg niet mijn hobby, maar na vandaag haat ik de Interstate echt. Vlak voor San Jose staat iedereen op zijn rem. Mijn complimenten voor Essie! Tjemig, als ik gereden had was er niets meer over van de Mini Cooper voor ons. We hebben een echte serieuze noodstop moeten maken. Alles was goed opgeborgen in de camper, maar mijn laptop lag, van achter uit de slaapkamer, voor bij mijn passagiersstoel. Kun je nagaan hoe hard wij hebben moeten remmen. Mijn hart zat in mijn keel voor een hele lange tijd. Ik had het echt helemaal gehad met die snelwegen. Gelukkig waren we bijna San Jose voorbij en hebben we verder binnendoor gereden. Rond 13.30 uur veilig aangekomen op de campground. En weer zijn we helemaal blij. Wat een leuke, kleine camping. We staan tussen de redwoods bij een riviertje met een klein strandje erbij.

Als we oversteken, wat kan, staan we in het Redwood State Park. Verder de middag lekker rustig bijgekomen, nog een stukje gewandeld langs de rivier en zoals bijna gewoonlijk eten wij van de bbq en hebben onze fire pit weer aan onder het genot van een kop koffie. Wanneer het kouder wordt gaan we toch maar naar binnen. Blijkt dat de elektra van de camper het aan een zijde niet meer werkt. Ed heeft alles nagekeken maar kan het probleem niet vinden. Zekeringen zijn ok, halve camper is gesloopt en het werkt nog niet. Nou ja, voor die paar dagen die we nog hebben gaan we niet terug naar Apollo. Ed kennende, komt nog wel met een oplossing. Morgen een betere dag. Tot de volgende blog.

Reacties

vriend A long time ago

Ik hoor het levens gevaarlijk dat Amerika overstekend wild en mini s op de weg.
Rij de rest voorzichtig ed en geniet nog van de dingen die nog komen gr frans

Monique MINImo A long time ago

Tjonge jonge wat zullen jullie geschrokken zijn!!!
Pffffff
MAAR gelukkig reageerde ED super snel!!!!
Alles toch weer goed afgelopen !!!
Gelukkig is je laptop niet kapot.
Goede kwaliteit ja TOCH
Kan tegen een stootje en een zwiep
Hihihi

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!