Carmel/Monterey

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

      18° c

What the hack??? Hoor ik nou regen?? Rond 06.00 uur worden wij gewekt door druppels op het dak. Omdat we onder de bomen staan merk je niet veel van de regen. Het zou vandaag een zonnige dag worden. Tja, je staat aan de kust van Californië. Het kan zo maar omslaan. De mist kan binnen 10 min. aanwezig zijn. Nou ja, nog maar een keer omdraaien.

Rond 09.00 uur kwam de taxi ons halen om de huurauto op te pikken in Santa Cruz. We gaan vandaag naar Carmel/Monterey. Deze plaatsen staan mag je niet overslaan op deze route. Dat zou een groot gemis zijn. Carmel, zo mooi en pittoresk en Monterey om zijn Fishermans Wharf (hier liggen meer zeeleeuwen dan in San Francisco), zijn schitterende aquarium en zijn 17 Miles Drive. Een aanrader! Bovendien ligt net buiten Carmel het Point Lobos S.P. Een must see voor de fotografen!! Echt te mooi! Zie een klein deel van mijn foto’s op onze website.

Tjonge, wat een bijzondere dag. Eerst naar Carmel-by-the-Sea gereden en daar rondgewandeld. Zo'n mooi dorp, waar Clint Eastwood overigens burgemeester is geweest, daar nog een restaurant heeft gehad, waar nu zijn schilderij hangt.

Toen door naar Point Lobes S.P., zo prachtig. Ook daar natuurlijk gewandeld naar de vele uitzichten die het park heeft. Helaas hebben wij hier geen walvissen kunnen spotten, wel otters, zeeleeuwen en vele soorten vogels.

Hierna terug naar Carmel om vanaf hier de 17 Miles Drive te rijden. Langs deze weg kun je ook heel veel dieren zien. Onze favoriete punten is de Lonely Cypress en Seal Rock, niet om de zeeleeuwen maar om de brutale eekhoorns. Ze zijn echt zo schattig. Ze komen echt naar je toe. Terwijl ik de foto van Ed maakte zal er een aan mijn voet te knabbelenlaugh

Na deze leuke ontmoetingen zijn wij doorgereden naar Monterey. Als je op de Fishermans Wharf bent geweest zal je altijd terug denken aan het blaffen van de zeeleeuwen met hun odeur erbij. Wat kunnen die beesten stinken! Dit jaar lagen er ontzettend veel jongen bij. Zoooo lief!

Vergeet niet de verrekijker in je tas te stoppen als je dit gebied bezoekt. Dit voor het spotten van de walvissen, maar ook voor de otters. Die drijven in het kelp. Zo leuk om te zien hoe ze hun eten op vissen en deze op hun rug, met een steen open tikken, en opeten. Wanneer je het tikken hoort kun je ervan uitgaan dat ze er zijn! Als afsluiter van de dag heerlijk chinees gegeten. Ondanks dat het weer minder was dan alle dagen daarvoor, hebben we genoten! Morgen naar Santa Cruz. Welterusten!

Reacties

yvonne (nedasco) A long time ago

wat een belevenissen zeg, en zulke mooie foto's heb je weer gemaakt . werkelijk prachtig!
Geniet er nog even van.

groetjes vanuit Nedasco
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!