Mystery Spot - Santa Cruz

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

     21° c

Wat een belevenis vandaag. Wat we nu toch weer hebben meegemaakt!

Lekker laat op gestaan en ontbeten want het was weer zwaar bewolkt. Hierna zijn we naar Santa Cruz gereden om deze plaats te verkennen. Een aardige plaats met een mooi strand, maar voor ons geen "must see", hoewel de hoofdstraat erg leuk is met leuke winkeltjes, niet de standaard winkels. De Santa Cruz Boardwalk blijkt anders dan we ons hadden voorgesteld. Het blijkt een pretpark te zijn met vele achtbanen en andere attracties. Niet voor ons bestemd dus. Verder gereden naar de W. Cliff Drive. Een mooie weg langs de kus van Santa Cruz met strand, hoge kliffen en schitterende uitzichten. Deze weg brengt je ook naar de Natural Bridge State Park. We hebben dit park overgeslagen omdat we naar de Mystery Spot gaan, welke net buiten Santa Cruz/Felton ligt.

Wat is de Mystery Spot. Het is een parkje waar je rare dingen meemaakt. Het druist tegen je gevoel in! Men (geleerden) kunnen tot op de dag van vandaag nog steeds niet verklaren wat daar gebeurd. Ok, laten van vooraf aan beginnen. Je loopt het park door met een gids die verteld wat je wel en niet ziet. Hij legt uit dat de twee planken, die op de grond liggen, recht liggen. Bewijs met de waterpas geleverd. Hij haalt twee mensen uit het publiek en laat ze elk op een plank staan. Niets aan de hand. Hij merkt op dat de man links op de foto (in de Mystery Spot) kleiner is dan de man rechts (buiten de Mystery Spot). Klopt. Vervolgens laat hij beide mannen van plaats wisselen en dan ….. onbegrijpelijk …. is de kleinere man ineens groter! Geen idee wat je hier van moet denken.

Vervolgens lopen we een heuvel op, maar het lijkt wel of iets je tegen houdt en kom je boven alsof je de marathon hebt gelopen (heeft niets!!! met de conditie te maken hoor). Je voelt al in je hoofd dat je wat lichter wordt en ziet iederen scheef staan. Te grappig. Dat legt hij een plank neer die echt heel scheef ligt alleen de waterpas geeft anders aan. Hij ligt echt recht. Golfbal erop, die blijft stil liggen!! Te grappig. Vervolgens gaan we een mega scheef huis in en kunnen inmiddels niet meer normaal recht staan en moeten ons vasthouden aan de zijkanten. Hoe raar kan het zijn. Wanneer de gids een trapje oploopt is het net of hij tegen de zijkant opklimt. Wij snappen er inmiddels niet meer van en overal waar de waterpas op ligt is het recht, terwijl we toch echt scheef staan. Zelfs de bomen groeien alleen maar op die plek scheef.  Inmiddels beginnen wij ons behoorlijk duizelig te voelen en gaan buiten de Mystery Spot staan om weer even bij te komen. Wat een ervaring. Dit moet je meemaken. Een aanrader!

Na deze bijzondere ervaring hebben we nog een kleine omweg gemaakt om terug te rijden naar de camping. Eerst langs de hoogste overdekte brug van de Staat en daarna de Hwy 9 en Hwy 236 gereden. Deze route bestaat bijna alleen maar uit mooie scherpe bochten. Ed heeft zich redelijk uit kunnen leven op deze weg. Mensen met een zwakke maag kunnen deze weg beter niet rijden, hahaha. Inmiddels is het zonnetje weer volop aan het schijnen en heb ik nog even heerlijk in het zonnetje gezeten. Voor de avondeten hebben we een overheerlijke steak op de bbq.

Morgen weer een lange rit voor de boeg, dus vroeg op. Wij hebben weer genoeg meegemaakt dus is het genoeg voor vandaag. Welterusten!

 

Reacties

Monique MINImo A long time ago

Hahaha dat is gewoon echt te bizar zo'n
Bijzonder park.
Lijkt me echt gek.
Lijkt me een beetje t gevoel van de Bokkerijders
In de Efteling, maar bij jullie is t dan echt
HahHahaga
Genieten jullie maar heerlijk verder 😄😘
Ciao ciao
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!