zaterdag 28 en zondag 29 september

Door Herman Otten - A long time ago

Voor de laatste keer weggereden van de camping na alles geloosd te hebben. In Calgary de benzine en propane bijgevuld en bij een truckwasplaats de camper zoveel mogelijk schoon gemaakt, 'n heel karwei. Inleveren bij CruiseCanada gaat soepel en de taxi staat al klaar. Terwijl wij de laatste zaken regelen, laadt de chauffeur de bagage in. Rond 12 uur richting het Fairmont hotel. De chauffeur begint steeds weer over 'n Sandman hotel maar wij zeggen naar het Fairmont te gaan. In het centrum aangekomen staan we ineens toch bij het Sandman hotel. Wij weer zeggen dat we naar Fairmont willen, hij verontwaardigd omdat volgens zijn zeggen hij wel 3 keer heeft gevraagd of we inderdaad naar Sandman wilden. Toch maar door naar Fairmont. Daar aangekomen is in 'n mum van tijd de bagage uitgeladen door de portiers van het hotel en heb ik de chauffeur betaald. In het hotel ziet Janny dat 3 stuks bagage mist en de chauffeur is al weg. De behuplzame hoofdportier belt naar CruiseCanada en na wat heenenweer gepraat blijkt de bagage daar nog te staan. Volgens de man van CruiseCanada is het 't beste om met de trein te gaan om de bagage te halen. Er is 'n station vlak bij het hotel en een op 500 m afstand van CruiseCanada. We gaan op pad na eerst wat gegeten en gedronken te hebben in 'n Irish Pub, muziek van Them en Van the Man. De 500 m van station naar CruiseCanada blijkt wel iets meer te zijn en al met al zijn we de hele middag kwijt en eigenlijk ook de avond omdat we kapot zijn van het gezeul met de bagage.Zondag naar het Glenbow museum met een expositie over de geschiedenis van Alberta. Een mooie tentoonstelling. Verder is het centrum van Calgary nogal uitgestorven.De bebouwing in downtown Calgary is best leuk, soms moet je twee keer kijken waar de gebouwen echt staan. Er is genoeg werk voor glazenwassers. 's Avonds een geopend restaurant vinden valt ook niet mee, het indiase restaurant is gesloten maar in Chinatown vinden we een restaurant met voornamelijk chinese klanten, goed en redelijk van prijs.

Reacties

S,M,J en J A long time ago

wederom prachtige foto's van jullie laatste dagen Canada. En zo'n verhaal van de taxichauffeur hoort er natuurlijk ook wel weer een beetje bij, heb je weer een goed verhaal om te vertellen straks (al zitten jullie vast vol met verhalen). We verheugen ons er op dit verhaal en al die andere verhalen straks weer te horen. Goede reis alvast!

Ineke A long time ago

Ik sluit me er bij aan :-) en boek een week Assen om alles te zien en te horen.
Goede reis, veilige landing, welkom (bijna) thuis en ik ben bemailbaar tot de 10e (en daarna) en belbaar v.a. de 10e. Lfs.

Peter, Nienke, Silke en Mare A long time ago

Alvast een goede reis terug. Tot snel.
Dikke kus van ons allemaal.

tjitske A long time ago

Geen idee hoe laat jullie aankomen maar welkom thuis!!!!
Tot snel xxxx

Tom A long time ago

vandaag op school genoeg tijd gehad om jullie vakantie is even goed door te nemen. zo te zien hebben jullie echt wel veel mooie dingen gezien, en ook veel mooie dingen mee gemaakt!!jullie zitten nu vast vol mooie verhalen! op naar de volgende vakantie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!