Van de Grand Canyon naar Monument Valley via Meteor Crater

Door M.B. Mulder - A long time ago

Van de Grand Canyon naar Monument Valley via Meteor Crater.

We hebben een aardig ritje voor de boeg als we het knusse Williams en de staat Arizona verlaten. Onze bestemming is Monument Valley in de staat Utah. We rijden via Meteor Crater. Dit blijkt een prettige pauze op een lange rit! Aanrader. Een plek waar 50.000 jaar geleden een meteoriet is ingeslagen van 45 meter. De schade die dit brokje vallend uit de hemel heeft aangericht is van indrukwekkende omvang. Mark heeft zich gewaagd aan een enorme klim omhoog. Mijn held! Best wel warm voor zo’n onderneming.  Maar alles voor mooie plaatjes natuurlijk! Er is van deze plek een educatieve attractie  gemaakt met o.a. een museum waar je allerlei proefjes  kunt doen op het gebied van zwaartekracht.  Dit interactieve deel wordt afgewisseld met achtergrond informatie over de plek en de onderzoeken die hier hebben plaatsgevonden.  Er is een gift shop uiteraard, een stenenwinkel met een mooie verzameling mineralen en kristallen waar ik nog wel het staan twijfelen en verlekkeren maar toch niks heb gekocht. Ook aan de inwendige mens is gedacht: een Subway voor de lekkere trek. De lucht die daar uit de keuken kwam maakte mijn smaakpapillen niet gelukkig moet ik zeggen en dat is bijzonder als ik terug denk aan New York 2006 waar we dagelijkste vinden waren in de Subway op de hoek van de straat.

Over kleuren, mini zonnebloemen en een wuif met je niet tegensturende hand.

Wat we al wel hebben ervaren op onze reis is dat de kleuren zoals wij ze kennen uit ons kleurpotlodenblik echt niks te maken hebben met de kleuren waarop moeder natuur ons trakteert.  Het mooiste geel, rood, groen, grijs en noem ze maar op en geen tint van hetzelfde is hetzelfde  in de zon of in de schaduw, het verschilt per seconde. Knipper maar met je ogen en je ziet weer iets nieuws. Werkelijk indrukwekkend, krachtig en gewoon heel erg mooi.  En net zoals de kleuren is ook de begroeiing  zeer afwisselend, zo worden we kilometers lang vergezeld door de meest prachtige cactussen en zo worden we wuivend verwelkomt door mini zonnebloempjes langs de kant van de weg. Rijden we kilometers Remy, en dan weer zijn wij niet de enige met een huis op wielen. En wij camperrijders zwaaien naar elkaar. Zoals motorrijders dat ook doen. FF een korte wuif met je hand, links of rechts wordt bepaalt door de wind, want het is nogal windig soms en dan moet je tegensturen. Om te wuiven met je tegensturende hand is niet handig! Dat wuiven is een dingetje want uiteraard wuif je alleen naar diegene die bij dezelfde verhuurder zijn kar heeft gehuurd als jij. In ons geval Cruise America. De ander is de concurrent, logisch toch? Al vinden Mark en ik wel dat we een afgeleefde bak hebben meegekregen en de ander misschien wel veel luxer rijdt, alleen een wuif voor C. A. Onze plannen om de camper in eerder in te leveren dan waarvoor we hebben betaald nemen steeds concretere vormen aan. Zo zelfs dat ten tijde van dit schrijven( zaterdag 21/9) het hotel in Las Vegas al is geboekt. Maandag 23 september ’13 leveren wij onze camper in en strijken neer in het Stratosphere  hotel in een kamer met uitzicht op de Strip! Zover is het nog niet. Eerst heb ik nog te schrijven/vertellen over het prachtige Monument Valley en ook over Bryce Canyon. Het laatst genoemde bevinden wij ons nu op de camping en door regen donder en bliksem hebben wij ervoor gekozen onze camper niet te verlaten. Als het weer het toelaat morgen shuttelen wij de Canyon in… dat wordt dus nog vervolgd.  De free Wi-Fi is gaan freewheelen in de Canyon en door de bliksem getroffen. Lang leve Word, Ctrl C n Ctrl V. Ooit komt dit op het weblog…ooit. Misschien zijn we allang weer thuis in ons geliefde  Hengelo maar het zal er komen.

Reacties

Irma kooiker A long time ago

En weer prachtig geschreven......

M.B. Mulder A long time ago


en eerder dan verwacht...WIFI uit de dood opgestaan!

Karin L. A long time ago

Leuk om jullie verhalen te lezen. Heb gelijk weer zin om naar The USA te gaan :-)
In The Stratosphere zit een Mexicaans restaurantje, schuin tegen over de Mac, daar kun je goed eten en ontbijten! Tenminste in 2009 nog wel.

M.B. Mulder A long time ago

Dank voor de tip! wij gaan het onderzoeken :-)

Tjeerd van Oene A long time ago

Indrukwekkend allemaal!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!