Denver-Twin Lakes

Door D. van der Veen - A long time ago

Vanochtend waren we ruim op tijd wakker: vijf uur. We hebben allebei goed geslapen op 1 keer wakker worden na. Prima eerste nacht dus. Na een heerlijk verfrissende douche zijn we op pad gegaan voor ontbijt. Village Inn leende zich hier uitstekend voor. We besloten het ‘klein’ te houden, al is dat voor Amerikaanse begrippen maar relatief. We kregen het met moeite op, al was alles even lekker. Dinant had pannekoeken met pecannoten, aardbeien en bananen, ik nam genoegen met twee ‘french toast’ (vergelijkbaar met wentelteefjes), vers fruit, warme appelstukjes met kaneel en een halve wafel (je mocht zelf 4 ‘onderdelen’ kiezen waaruit je ontbijt zou bestaan, ik was met twee ook zeer tevreden geweest, maar als je minder bestelt krijg je heel rare blikken van het personeel hier):

Nadat we hadden uitgecheckt bij het hotel reden we naar een Wal-Mart. Op zoek naar een koelbox voor in de auto, drinken en wat gezonde snacks voor onderweg. Voor de koelbox zijn we helaas niet geslaagd, maar aangezien het vandaag de hele dag regende/druilerig was en maar max. 15 graden, was het ook nog niet heel erg nodig. Die vinden we vast nog wel bij een andere Wal-Mart.

Toen gingen we op weg. Op weg naar onze tweede tussenstop: Twin Lakes. Maar niet voordat we eerst hier doorheen reden: Nederland! We zijn duizenden mijlen van huis verwijderd, maar we konden het niet laten om dit bord te fotograferen:

De route was prachtig. Het leek nog het meest op Zuid-Frankrijk, al ligt dat maar 1 dag rijden (in plaats van 1 dag vliegen) van huis af. Alleen zijn de auto’s hier iets groter van formaat dan in Frankrijk. We hebben onderweg aardig wat regen op onze kop gehad, maar de auto rijdt prima. O ja, we hadden jullie nog een foto beloofd, hierbij!

Na ongeveer 4 uur rijden kwamen we aan op plaats van bestemming: Twin Lakes, bij het hotel Twin Lakes Inn. Een alleraardigst klein en oud hotel met uiterst vriendelijk personeel. Overigens is over het algemeen al het Amerikaanse personeel heel behulpzaam. Ze doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Daar kunnen ze in Nederland nog wel wat van leren…

We hebben de ‘Writers room’ gekregen. Wie weet krijg ik nog historische inspiratie van alle schrijvers die hier ingelijst op onze kamer hangen? Ons uitzicht liegt er in ieder geval niet om, we kijken uit op het meer hier:

Vanavond eten we in het hotel en we kunnen hier ook ontbijten als we dat aangeven. Ontbijt zit meestal niet bij hotelovernachtingen in, maar we hebben bedacht dat we zelf lunchen wat we bij de Wal-Mart hebben gehaald vandaag. Het ontbijt is zo uitgebreid dat je het daar makkelijk op redt en zo sparen we weer wat geld uit. Morgen wordt ook weer een mooie roadtrip, dan staat Black Canyon of the Gunnison op de planning. Vanaf hier 189 mijl (omgerekend ongeveer 302 km) waar we ongeveer 4 uur over gaan doen. Hopelijk zit het weer een beetje mee, want voor de komende dagen is er vooral regen en zelfs storm voorspeld.

Reacties

Nanda A long time ago

Ah, in Nederland (US) is dus het zelfde weer als hier.
Ziet er nu al goed uit allemaal.

En met dat soort ontbijtjes voorzie ik een straffe gang naar de sportschool als jullie terug zijn in Nederland (NL) :P

pap en mam A long time ago

Leuke foto`s.Mooie auto. Nienke de volgende keer eentje van jouw aan het ontbijt? Geniet van al het moois.groetjes

Nanda A long time ago

En wat zijn die witte bolletjes (op de wafels, 'toast' en in dat bakje)?

Nienke A long time ago

@Nanda: 'everything is a little bit better with butter'. En dan kiezen we nog expres voor de gezondere versie. Maar die sportschool moest sowieso al hoor, dus wat dat betreft...

Renske A long time ago

Jullie zijn in ieder geval goed op weg. :-) Leuk om jullie reis op deze manier te volgen. Keep them coming!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!