Moab-Mesa Verde-Monument Valley

Door D. van der Veen - A long time ago

Omdat Dinant vanochtend vroeg wakker was, besloten we om Mesa Verde en Monument Valley op één dag te doen. In zo’n schoon motel zaten we tenslotte ook niet: onderweg naar buiten hebben we nog een enorme kakkerlak gefotografeerd, dus tijd om onze biezen te pakken.

De dag begon wat somber, maar uiteindelijk liep het kwik nog op tot zo’n 76 Fahrenheit (24 °C). Niet verkeerd dus. Inmiddels hebben we al drie staten doorkruist: Colorado, Utah en Arizona. En alles bij elkaar al zo’n 1500 mijl afgelegd. Kilometervreters (of mijlenvreters?) zijn we. We vergapen ons aan het landschap en de prachtige natuur hier. Verschillende soorten rotsformaties, zonsop-/en ondergangen, flinke regenbuien en prachtige bliksemflitsen. De kleuren van de bergen zijn intens en vaak niet eens op foto vast te leggen. Daarom zuigen we alle indrukken in ons op als een spons. We genieten intens hier en zijn de dagen al helemaal kwijt. Precies zoals het op vakantie hoort te zijn. Omdat we al zoveel dingen hebben gezien, lijkt het alsof we al veel langer op vakantie zijn. We kunnen ons op nog zoveel moois verheugen, dit is pas het begin.

Mesa Verde was erg mooi. Je rijdt met de auto het park in en loopt dan de route naar de bezienswaardigheid die je wilt zien. Omdat Nienke nog niet helemaal de oude is, besloten we om de kortste route (zo’n 0,8km) af te leggen. Deze leidde naar The Spruce Tree House. De meest bekende en ook best bewaarde nederzetting van Mesa Verde (voor zeker 90% nog volledig in originele staat). De wandeling naar beneden was aanzienlijk makkelijker dan de klim terug naar boven, maar het was het zeker waard.

In de middag zijn we naar Monument Valley gereden. Op de bonnefooi eigenlijk, want een plek voor de nacht hadden we nog niet geregeld. Eenmaal aangekomen bleek dat ook nog geen gemakkelijke klus. In Monument Valley zat alles volgeboekt en in Kayenta leek dat ook het geval te zijn. We hadden mazzel: één van de laatste drie kamers in het Kayenta Monument Valley Inn konden we nog bemachtigen. Maar dan sta je wel even gek te kijken als blijkt dat er op de kamer al licht brandt en de sleutel niet past! De receptionist bleek zich vergist te hebben en zo kregen we een andere kamer. Maar hier paste de sleutel ook al niet. Dit keer was het onze fout: we hadden de 4 voor een 7 aangezien (foutje bedankt). We hebben wel de hoofdprijs betaald voor een ‘familyroom’ maar het alternatief was in de auto slapen. Nu hebben we zelfs een bad. Pure luxe, maar heerlijk ontspannen na vandaag.

Morgen gaan we Monument Valley bekijken. Wel enigszins jammer: onze Nationale Parken-pas wordt hier niet geaccepteerd, dus we moeten gewoon entree betalen. Het idee is om daarna door te rijden naar Page.

Overigens hebben we besloten geen foto’s meer te plaatsen hier. Het is tergend langzaam om ze te uploaden wat niet handig is. We zullen in onze laatste blog een link plaatsen naar een website waar we al onze foto’s zullen plaatsen.

Reacties

René A long time ago

Btw, hebben jullie nog iets gezien / gemerkt van het slechte weer in Colorado? Volgens de berichten hier ziet het er bar en boos uit daar :/

Hans Hofland A long time ago

Nienke, alles weer oké? Geniet van al het moois.
Liefs Hans en Sjoeke

pap en mam A long time ago

Heb jullie hotel opgezocht Best wel mooi. Waren bij Bruintje Beer. Erg lekker
E

Nienke A long time ago

René: we hebben inderdaad het een en ander hier op tv gezien. Overstromingen in Boulder onder andere. Daar zijn we twee dagen voor die overstroming nog doorheen gereden. Heel bizar. Maar wij hebben enkel wat flinke regenbuien gehad, meer niet gelukkig.

Hans: ik voel me vandaag weer uitstekend. Ik geniet weer volop van onze vakantie hier.

Pap en mam: wat leuk dat jullie dat gegeten hebben. Lekker eten daar hè!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!