Monument Valley-Grand Canyon

Door D. van der Veen - A long time ago

Voor ons doen waren we laat wakker vandaag (kwart voor zeven). We beginnen zowaar in het ritme van Amerika te komen. Na een stevig ontbijt togen wij naar Monument Valley. Omdat dit een Tribal Park is en geen National Park moesten we gewoon entree betalen. Maar van vijf dollar per persoon wordt je ook niet arm. En die tien dollar was zeker goed besteed! Wat een schitterende omgeving was het en het weer was ook perfect met zo’n 82 Fahrenheit (28 graden).

Monument Valley is een indianenreservaat en je kunt er een autorit doorheen maken. Daar heb je speciaal aangepaste pick-uptrucks voor die worden bestuurd door ‘locals’, maar je kunt het ook met je eigen auto doen. Wel wordt je bij de ingang van het park gewaarschuwd dat niet de hele route voor alle auto’s geschikt is. Wij rijden in een voorwielaangedreven auto en met Dinants goede stuurmanskunsten ging het prima, niettemin was het af en toe nog best spannend. Maar we hebben ook Mustangs de weg op zien draaien. Dinant heeft hier een prachtige uitspraak op gevonden: ‘you have a big heart, but a small brain.’

De rit was hobbelig, maar we hebben ons uitstekend vermaakt. Gelukkig was het al een paar dagen droog gebleven, want hier en daar lagen wel wat modderige plassen, maar daar kwamen we moeiteloos doorheen. Het blijkt maar weer eens dat we echte autofanaten zijn (alsof we dat nog niet wisten). Al met al hebben we ruim anderhalf uur rondgereden, veel foto’s en ook wat filmpjes met de dashcam gemaakt.

De kleuren in het reservaat zijn onbeschrijfelijk: een knalblauwe lucht, rode rotsen en hier en daar groene begroeiing. Ook hebben we veel zwerfhonden gezien, waar je overigens heel erg mee op moet passen. Ze lijken lief, maar zijn zeker niet zo tam dat je ze kunt aaien. Meestal blijven ze prima op afstand, maar ze liggen ook gewoon midden op parkeerplaatsen zodat ze nogal eens in de weg liggen.

Rond het middaguur zijn we op weg gegaan naar Flagstaff. Onze reservering stond eigenlijk pas op maandag, maar op de app ‘Booking.com’ hadden we gezien dat het hotel nog genoeg plekken over had, dus we zouden gewoon vragen of er nog een extra nachtje bij kon. En dat was gelukkig mogelijk! Heel vriendelijk personeel hier en we kregen direct bij aankomst al een hoop sight-seeing-tips en welke routes het mooiste zijn om te rijden. Sedona schijnen we niet over te mogen slaan, dus daar gaan we ook nog heen. We verblijven hier drie dagen, dus tot en met woensdag hebben we nog genoeg te zien en te doen hier.

Reacties

Marieke Honer A long time ago

Jammer dat er geen foto's bij zijn. Dat wordt dan thuis nog een keer genieten.

pap A long time ago

Is het lekker rijden in een Chevrolet? Of toch liever de Volvo. Blijf genieten jullie tweetjes

Renske A long time ago

Fijn dat jullie zo hartelijk werden ontvangen. En die extra dag komt dus goed uit om al die tips te kunnen uitvoeren. :)

D. van der Veen A long time ago

Het is hier nog even extra tot rust komen, terwijl we al zó relaxed zijn.
Er komen hier overigens wel veel transport-treinen langs, krijgen een beetje het gevoel van de flat in Voorburg.
Maar deze zijn wel waanzinnig:
3 tot 4 van die grote diesel-locomotieven voorop, en meestal nog 2 achteraan. Je hoort ze goed aankomen, want ze klinken als een vliegtuig dat opstijgt! Gelukkig hoor je de wagons niet echt. Gemiddeld duurt het een minuut of 4 voor de hele trein voorbij is gekomen. En waar ze er in Nederland 1 zeecontainer op een wagon zetten; hier worden er 2 op gestapeld.
Bizar...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!