Grand Canyon-Page

Door D. van der Veen - A long time ago

De zonsopkomst bij de Grand Canyon laten we voor wat het is, bedachten we ons gisteravond. We wilden vandaag naar Page rijden en daar nog een hoop moois zien. En we waren bang dat we halverwege de dag in zouden storten als we zo vroeg uit de veren moesten. Dus maakten we een goede nacht, pakten onze spullen in en reden naar Page.

Nou zitten we op een Amerika-forum en daar hadden we al verschillende berichten gelezen dat de weg naar Page afgesloten zou zijn. Maar de laatste berichten waren juist dat deze weg weer open was. Mooi voor ons dus! De hele weg stonden er waarschuwingen, maar hieruit bleek dat de ‘detour’ alleen ’s avonds van kracht was, niet overdag. We maakten ons dus geen zorgen.

Totdat er 37 kilometer voor Page ineens een wegafsluiting opdoemde. En de enige omweg die aangegeven stond was 147 kilometer!! Gelukkig heeft Dinant een uitstekend systeem op zijn telefoon wat enkel GPS nodig heeft (en geen internet) en daarmee konden we zelf een andere omweg vinden. Daarmee hebben we nog 2 uur kunnen ‘sparen’ en waren we rond half één in Page.

Voor wie Page niet van naam kent, je kent het mogelijk wel van foto’s. Antelope Canyon en Horse Shoe Bend. Vandaag zijn we naar Antelope Canyon geweest. De groep verzamelt zich middenin de woestijn en dan wordt je als ‘vee’ in open jeeps geladen en is het zo’n 10 minuten (ongeveer 6 kilometer) rijden naar de Canyon. Je wordt compleet gezandstraald, maar: je moet er wat voor over hebben, toch? En het was het dubbel en dwars waard.

De gidsen weten perfect waar je de mooiste plaatjes kunt schieten en uiteindelijk bleek dat wij ook nog de beste tijd hadden ‘uitgekozen’. Midden op de dag is het veel warmer (toen wij er om 16.00u waren, was het nog 30 graden nota bene), zijn er veel meer mensen en is het licht niet ideaal. De Canyon is op sommige stukken erg smal waardoor het snel te druk wordt. Het was een verbluffende ervaring dat Moeder Natuur zoveel moois heeft gemaakt én de Canyon verandert nog steeds elke keer dat er een flinke regenbui is. Er spoelt dan zand door de Canyon die het meer uitslijt en die ook de kenmerkende golvende lijnen maakt. Het was een prachtige ervaring die we niet hadden willen missen.

Eenmaal in het hotel aangekomen hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de douche, want het fijne zand zat werkelijk overal. Nu liggen we tevreden televisie te kijken. Morgen willen we naar de Horse Shoe Bend en daarna is het plan om door te rijden naar Kanab waar we ook weer één overnachting zullen hebben omdat we dan Bryce Canyon gaan bezoeken.

Reacties

pap A long time ago

leuke foto's. wanneer jullie weer thuis zijn valt er nog veel te vertellen en bekijken
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!