Zion-Lake Mead

Door D. van der Veen - A long time ago

Vanochtend wisten we niet hoe snel we onze biezen moesten pakken en het motel moesten verlaten. We hadden het helemaal gehad met die smerige kamer, zelfs het ontbijt wat inbegrepen zat in de prijs, hoefden we niet (weer). In plaats daarvan reden we naar de plaatselijke Starbucks. Waar het gelukkig nog niet heel druk was om half negen zondagochtend. En dan maakt een White Chocolate Mocha Coffee toch een heleboel goed. De laatste keer dat we die gehad hebben, was zeven jaar geleden tijdens onze vakantie in Florida: it tasted good!

Tijd om naar Lake Mead te gaan. Daar hebben we wat mooie foto’s gemaakt, toch heel bijzonder om de Hoover Dam van dichtbij te zien. Heel indrukwekkend ook. Je moet vooral geen hoogtevrees hebben als je van de dam naar beneden kijkt. Of vanaf de brug, die er sinds 2010 staat. Als er een flinke vrachtwagen over het wegdek dendert, trilt het hekwerk waar je tegenaan leunt. Geen aanrader voor jou dus pap! (Dinant heeft speciaal voor jou nog een filmpje gemaakt)

’s Avonds zijn we toch maar naar Las Vegas gereden. We waren er rond half zes, toen het nog licht was. Het binnenrijden was al apart, want bij een enorme lichtkrant werd ‘onze’ DJ Tiësto aangekondigd bij het MGM Grand. Dat is dan wel weer apart. Maar de hele stad is zóó ontzettend bizar! Alles is nep en onwijs over de top. Naar mate de avond vordert stroomt de stad vol en komt tot leven. Werkelijk óveral zijn mensen. We kwamen er voor de fontein van het Bellagio, maar Dinant wilde ook graag de leeuw van het MGM Grand zien. Dus. Wandelden wij een uurtje door Vegas heen. Stond Dinant ‘ineens’ op de foto met Elvis Presley, zagen wij helikopters en vliegtuigen af en aan vliegen, vergaapten wij ons aan de complete merchandising in de M&M-store én zagen wij twee bruiloften voorbij komen.

Helaas kan je op deze weblog geen filmpjes plaatsen, maar één voorstelling van de fontein hebben we gefilmd. Het zijn twee verschillende shows, de ene om het hele, het andere om het halve uur. Een indrukwekkend schouwspel. Eenmaal terug in de auto waren we blij dat we weer konden zitten en de rust overviel ons bijna. En hoe bizar is het dan dat je de auto IN de parkeergarage van hét Bellagio parkeert en vervolgens gratis en al weer naar buiten kunt rijden??

We lieten de verlichte stad Las Vegas snel achter ons, moe van alle indrukken en het slenteren. Vanavond slapen we in een heerlijk schoon motel in Boulder City, waar Dinant zelfs van een bad heeft kunnen genieten. Morgen gaan we door naar Death Valley en daar verblijven we weer één nacht. We zijn alweer twee weken in de States, nog anderhalve week te gaan, maar de Hoover Dam en Las Vegas waren het enige ‘niet-natuurlijke’ wat we in deze vakantie hebben gezien en wilden zien. Kom dus maar op met die woestijn!

Reacties

pap A long time ago

gee

Hans en Sjoeke A long time ago

de Hoover Dam sla ik over en Elvis tegenwoordig ook ('Love me tender' was vaste prik op school). Van jullie verhalen en foto's genieten we echt, ze kunnen zo naar een uitgever. De foto van Dinant en Elvis werkt aanstekelijk dus die zeker meesturen. Jammer van het motel maar het beïnvloedt de stemming niet lang geloof ik.
Heb het goed samen! Liefs, Papa en Sjoeke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!