Death Valley-Mono Lake-Yosemite

Door D. van der Veen - A long time ago

Sommige wegen hier in Amerika zijn gewoon één grote achtbaan voor ons. Vandaag hadden we echt een heel leuke: de 168 die we gereden hebben van Beatty naar Mammoth Lakes. Bochtige, kronkelige weggetjes met een hoop hobbels. En dan lekker doorsprinten met de auto. We hadden bijna de slappe lach op een gegeven moment en een grijns van oor tot oor.

En zeiden we gisteren in ons logje nog dat we nét geen record hadden gehaald omdat we op 99 Fahrenheit bleven steken? Vandaag hebben we de keerzijde gezien. Ziet u dit hieronder? Dat witte? Nee?

Kijkt u dan nog maar eens goed...

Juist: sneeuw! Er ligt hier gewoon sneeuw! Bij 54 Fahrenheit (12 graden Celsius). We konden het maar niet geloven, maar Mammoth Lakes waar we nu zitten is een skigebied en het ligt op 2402 m. hoogte. Vandaag hebben we Mono Lake bezocht.

Het was in de vijftiger en zestiger jaren een geheim oefenterrein voor militairen. Nu is het al jaren in onbruik, maar nog steeds een trekpleister voor toeristen en watersporters. O, degene die de (enorme) drukfout in deze plaquette vindt, krijgt een pluim van ons.

Morgen gaan we naar Yosemite National Park. Iets waar we allebei erg naar uit kijken, vanwege de hoge Sequoia-bomen, de watervallen en de hoogteverschillen. Het is hier erg fris (12 graden zogezegd), dus we zullen verschillende lagen kleding aantrekken. Iets wat ook aangeraden wordt, zodat je bij elke temperatuur goed gekleed kan gaan. O ja en we moeten nog steeds uitzoeken via welke weg we naar San Francisco gaan, want daar zijn we nog steeds niet over uit haha!

Reacties

pap A long time ago

Het schiet aardig op hè?
Nog een week en het zit er al weer op. Geniet ervan.

Kenny de Vilder A long time ago

Research!

D. van der Veen A long time ago

Klopt helemaal Kenny: goed gezien!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!