Sacramento-San Francisco

Door D. van der Veen - A long time ago

Na een prima nacht in Sacramento gingen wij op weg naar ons laatste hotel en eindpunt: San Francisico (SF). We hadden er zin in en waren ook al vroeg op weg…om vervolgens voor straf ruim anderhalf uur in de file te staan. Ach, hebben we dat ook eens meegemaakt in Amerika. Het was wel weer even wennen om tussen zoveel auto’s te rijden. We waren compleet verlaten wegen gewend; dit bereidt ons weer een beetje voor op de Nederlandse wegen zullen we maar zeggen.

Meestal rijden we binnendoor omdat dat vaak leukere wegen zijn dan de High- of Freeway. Maar in dit geval zou dat een reis van bijna zes uur worden, dus dat…hebben we maar niet gedaan. Wel zijn we iets omgereden, zodat we in ieder geval over de Golden Gate Bridge konden rijden. Het is een heel gekke gewaarwording. Een brug die je met name van verhalen en films kent, die dan ineens voor je opdoemt. Hij is wel korter dan we dachten: binnen 2 minuten sta je alweer aan de andere kant. Wel absoluut een memorabel moment.

SF is een simpele stad om door te rijden, zodra je het stratensysteem door hebt. Alles staat goed aangegeven, alleen zijn de straten relatief smal gezien het aantal rijstroken en moet je dus goed opletten dat je op tijd voorsorteert. Gelukkig hebben we geen brokken gemaakt en ging alles goed. Wat betreft auto’s kijken we onze ogen hier uit. De ene Lincoln (limousine of niet) rijdt aan je voorbij en ook is de stad vele Ferrari’s rijk. Over Ferrari’s gesproken. Wij doken een klein Italiaans restaurantje in: A.G. Ferrari voor een welverdiende lunch. Dat was een ware traktatie: je kiest uit wat je wilt en dan mag je ook nog een ‘side-dish’ erbij kiezen. Super verse ingrediënten en dat proef je. Barstensvol smaak, echt smullen:

Omdat Hans (vader van Nienke) in Tilburg naar een expositie van een kunstenaar was geweest die ook in het Museum of Modern Art van SF te zien was, wilden wij graag de versie hier zien. Helaas: bij aankomst bleek het museum gesloten voor verbouwing en de hele collectie is verhuisd naar de andere kant van SF. Helaas pindakaas.

Tot en met maandag hebben we de huurauto nog, dus we gaan even kijken vanavond waar we die nog voor gaan ‘inzetten’. Het openbaar vervoer is hier, in tegenstelling tot andere Amerikaanse steden, goed geregeld, dus dinsdag kunnen we prima vooruit. Woensdag vliegen we terug. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant hunkeren we naar ons eigen bed en huis, douche-/ en drinkwater zonder een sloot chloor erin, en niet meer hoeven slepen met koffers.

Reacties

pap A long time ago

De sportschool heeft straks een goede aan jullie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!