Shutdown

Door Y. Schuman - A long time ago

Na  bijna een jaar van voorbereiden en plannen ging het dan eindelijk beginnen.  Onze reis naar de Westkust van Amerika. Na een overnachting bij een hotel dicht bij Schiphol stonden dinsdagmorgen klaar bij de gate om aan boord te gaan voor onze vlucht naar San Francisco. Nog even het nieuws checken op de telefoon en dan  de lucht in.  

Bij het checken van het nieuws kwam Roger met de melding: Gouvernment Shutdown in Amerika. Door onenigheid tussen de Democraten en Republikeinen o ver van alles en nog wat is besloten om alle overheidsinstanties te sluiten. Dit houdt ook in dat alle Nationale Parken en bezienswaardigheden die door de overheid gefinancierd worden dicht gaan. En wel met onmiddellijke ingang.  Voor ons zou dat een ramp zijn, daar waar wij een groot deel van onze reis Nationale parken bezoeken en er ook overnachten.

Met een kater stapten we dus het vliegtuig in naar San Francisco. Na een prima vlucht zijn we hier om 12.05 lokale tijd geland. Op het vliegveld liep wel alles op rolletjes en  we hadden dan ook al snel een taxi die ons naar het hotel bracht. In het hotel hebben we ons opgefrist en zijn we aan boord gegaan van een hop on hop off tour.  Deze tour rijdt je langs alle hoogtepunten van de stad met de mogelijkheid om op diverse locaties uit te stappen en zelf op verkenning te gaan.

Wij zijn uitgestapt bij Fishermans Warf. Hier hebben we een terrasje gepikt en even onze gedachten laten gaan over  wat de Shutdown voor ons betekend . We werden er niet vrolijk van… We zijn vervolgens maar een stukje over de Warf gaan lopen en zijn  vervolgens weer op de bus gestapt voor het vervolg van de tour. Na een leuke route kwamen we uiteindelijk bij de Golden Gate bridge, welke zeer indrukwekkend is.   

Bij terugkomst in het hotel hadden we inmiddels bericht van Tioga Tours over de Shutdown. Voor ons is 1 a 2 dagen nog te overzien. Langer moet het echt niet gaan duren want dan heeft het er alle schijn van dat onze droomreis compleet in duigen valt… En dat is nog zacht uitgedrukt!!

We hopen dat Obama en z’n vriendjes er snel uitkomen….

 

Reacties

john roorda A long time ago

ik haop inderdaad det ut veur og mei zal valle, want ge heb dr zoe lang naor oetgezeen en verdeend ein super vakansie.

Mam A long time ago

Laef kids.
Ich vinj ut vreselik als dees druim reis veur uch in duige zooi valle. Veur hoape der maer ut beste van.

Ine en Peter A long time ago

Veur laeve mit uch mit. En haope det die zakkevullers heur eige ego aan de kanjt zitte en sjnel toet bezinning komme.

EDDY & Ellies. A long time ago

Net als al die anderen hopen we dat het snel kan worden opgelost, en jullie vakantie dan echt kan beginnen.

Jans en Iv A long time ago

Jeetje, wat een ellende ja. Hopelijk gaan ze snel tot een beslissing komen, zodat jullie de reis kunnen maken zoals gepland.
We duimen!!

Roy (AmbulanceZorg) A long time ago

Wij volgen jullie reis ook vanaf Trafficport Venlo, en hopen dat jullie ondanks deze shutdown van de overheid veel zullen gaan zien. Hopelijk zijn de problemen snel opgelost.

Groetjes Collega's Steffie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!