Mammoth Lakes

Door Y. Schuman - A long time ago

Met temperaturen rond het vriespunt zijn we de eerste nacht in de camper goed doorgekomen. Na een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje hebben we ons reis voortgezet. Echter is de route ietwat gewijzigd, we rijden vandaag  door Yosemite Park via de Tioga Pass naar Mammoth Lakes. Een indrukwekkende route waarbij de schade van de bosbrand van de afgelopen maand goed zichtbaar was. Toen we de Tioga Pass opreden veranderde het uitzicht van verkoolde bomen naar mooie rotsformaties en meren. Helaas waren ook de uitzichtpunten afgesloten door de shutdown, maar toch hebben we wat mooie foto’s kunnen maken. Aan het einde van de Tioga Pass kwamen we uit bij Mono Lake. Daar hebben we in een  Amerikaanse dinner lekker geluncht.

Rond de middag kwamen we aan in Mammoth Lakes, een leuk dorpje in de Sierra Nevada, waar het overigens erg fris is (13 graden) maar zonnig. De camping die we gevonden hebben is net zoals die van gister weer erg mooi en met een waarschuwing. In dit geval geen ratelslagen maar beren. Overal hangen waarschuwingen dat we voedsel uit het zicht moeten zetten en al helemaal geen voedsel of afval buiten de camper neer mogen zetten. Voor de mensen met tenten zijn er zelfs opbergcontainers waar ze hun eten in kunnen opbergen. Ook de toiletten zijn beveiligd met een code, zodat de beren daar niet naar binnen kunnen.

In de namiddag hebben we een leuke route gereden door Mammoth Lakes, helaas waren alle andere faciliteiten gesloten. We hebben de verschillende meren en hete waterbronnen bezocht. Deze waren zo heet dat er sinds 1968 al 14 mensen zijn gestorven en velen ernstige brandwonden hebben opgelopen.

Gezien de temperatuur brengen we de avond door in de camper met een filmpje. We verheugen ons op morgen dan rijden we naar de Death Valley waar de temperatuur een stuk hoger ligt.

Reacties

Ine en Peter A long time ago

Ondanks dat veel niet bereikbaar is, zien en maken jullie toch zeer leuke dingen mee. zijn benieuwd naar meer foto's.

Gerda A long time ago

Mooi hoor. Doe maar genieten van de prachtige natuur die wel "te zien en bereikbaar" is!! Leuke foto!

bernadette A long time ago

Toppie dat jullie ondanks de tegenvaller veel moois kunnen bekijken. Geniet.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!