Page

Door Y. Schuman - A long time ago

Vandaag laten we Utah achter ons en rijden naar Arizona, naar het plaatsje Page. Onderweg veranderd niet alleen het landschap maar ook het weer. Zo werden we vanochtend wakker onder een flink pak sneeuw. Als we wegrijden veranderd het weer met ons mee, de sneeuw veranderd in regen, de regen in bewolking en als we op onze bestemming aankomen maken de wolken plaats voor de zon.

In Page hadden we een camping gereserveerd aan Lake Powell,  helaas behoort ook Lake Powell en de camping tot een nationaal park en deze zijn nog steeds gesloten. We rijden daarom meteen door naar onze eerste bezienswaardigheid, de Antelope Canyon.  Dit is een smalle kloof die door water of modder is uitgesleten. Deze Canyon behoort tot de Navajo’s (Indianen) en is dus gelukkig wel geopend. Er is enige voorzichtigheid bij gebaard. In de verte regent het en de wolken komen langzaam onze kant op. De Canyon loopt regelmatig vol met water en dit gaat op een hoog tempo. Zo staat er bij de ingang van het park dan ook een gedenksteen met de mensen die hier zijn verdronken. Onder begeleiding van een gids zakken we de nodige meters naar beneden. Het is bijna niet te omschrijven hoe mooi het hier is, door de opening schijnt de zon naar binnen en zo veranderen de kleuren van de stenen. Het is hier krap, steile trappen omlaag en omhoog maar het was absoluut de moeite waard.

Nadat we de Antelope Canyon bezocht  hebben rijden we naar de Horseshoe Bend. De Colorado River loopt hier om een grote rots heen, waardoor het van bovenaf gezien op een hoefijzer lijkt. De weg er naar toe vanaf de parkeerplaats is een stevige wandeling van ruim 1 km (enkele reis). Maar ook dit uitzicht is adembenemend en dus absoluut de moeite waard.

Omdat Lake Powell gesloten is, is ook onze camping die we gereserveerd hadden niet toegankelijk. We hadden een alternatieve camping op het oog, waar we op het einde van de middag naar toe reden. Helaas hadden meerdere mensen deze camping als alternatief bedacht en was deze dus vol.

We hebben daarom besloten alvast naar de bestemming van morgen te rijden, Momument Valley in Utah. Hier zijn we later op de avond aangekomen.

Reacties

Gerda A long time ago

Wat mooi is het daar! Leuke foto van jullie 3-tjes!
Blijf genieten van al dat moois!

Ine en Peter A long time ago

Inderdaad leuke foto's. Ik mis het verhaaltje over het "ongelukje". Veel plezier in de Grand Canyon. Maakt maar veel foto's en filmpjes tijden de vlucht.

Riny A long time ago

Ik geniet van jullie reis. ...leuk jullie zo te volgen .
Wens jullie drietjes nog een fijne reis .
Heel veel groetjes Riny ...XXX

Eddy en Ellies. A long time ago

Wat is het leuk om jullie reis zo te kunnen volgen. Wij genieten en kijken mee naar al dat moois wat jullie ons voor schotelen. Wij weten niet door wie de verslagen worden geschreven maar hiervoor een groot compliment. Geniet verder met z'n drietjes.
Groetjes van ons en wij kijken uit naar het volgende verslagje.

Sanne Manders A long time ago

Wauw wat een mooie foto's! Geweldig om te zien!
Jammer dat de camping gesloten was en de alternatieve camping vol..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!