Monument Valley

Door Y. Schuman - A long time ago

Gisteravond laat zijn we aangekomen op de camping in Monument Valley, Utah. Vanochtend werden we wakker met een prachtig uitzicht op de rotsformaties van het Navajo Tribal Park. Op de camping boeken we een safari tour naar dit park van de Navajo’s. Onder begeleiding van een gids (een indiaan, net zoals alle anders mensen die hier wonen en werken) trekken we in een jeep het ruige terrein op. Ruim 2,5 uur rijden we door dit park, waar we op veel plaatsen stoppen om foto’s te maken en uitleg te krijgen over de oorsprong van de rotsformaties en de verschillende namen die ze gekregen hebben. Zo heeft elke rots namelijk een eigen naam gekregen die weergeeft waar de rots op lijkt. Met veel fantasie zagen wij dat ook. Er reden ook mensen het park in met eigen vervoer, zoals dure sportwagens. Ik denk dat zij nog bedrogen uit zullen komen, aangezien dit terrein eigenlijk alleen geschikt is voor 4-wheel aandrijving. Het was een flinke hobbelige weg met veel modder. Maar onze chauffeur ons veilig en droog door het park gereden. Een mooi alternatief voor Lake Powell.

 

S ’avonds zoeken we naar een alternatieve camping en activiteit voor de Grand Canyon, waar we morgen naar toe zouden gaan. Want ook dit is een nationaal park en is nog gesloten. We besluiten een vlucht te boeken, zodat we toch nog iets van de Grand Canyon kunnen zien. Als we een andere camping willen boeken, leest Roger vol verbazing dat ze in Washington besloten hebben morgen een paar parken en bezienswaardigheden te openen. En we geloven het niet, maar daar zit de Grand Canyon tussen. We zijn super blij! Nu kan onze reis gewoon door gang vinden, met een extra activiteit (de vlucht) want die kunnen we niet meer annuleren. Maar dat geeft helemaal niet, wij zijn blij!

Reacties

Ine en Peter A long time ago

Geweldig nieuws voor jullie dar de Grand Canyon morgen open gaat. Is het geluk toch ook weer aan jullie zijde. We vergeven het jullie dat je ons daar om half vier vannacht voor wakker maakte. We begrijpen jullie vreugde. Geniet ervan over de grond, maar zeker ook in de lucht. Groetjes.

Gerda A long time ago

Ook ik ben super blij voor jullie dat de Grand Canyon open gaat! En dat ik wakker werd van het appje van Youri..dat is bij mij niet zo moeilijk en uiteraard geen probleem! Toch een klein 'wondertje!
Ga maar lekker vanalles genieten! Liefs X

bernadette A long time ago

Top, dat jullie toch naar dit fantatische park kunnen.
En die vlucht... die maakt het allemaal nog mooier...
heel veel plezier.

Eddy en Ellies A long time ago

Ben blij voor jullie dat de Grand Canyon op de valreep open is gegaan. Geniet maar van de vlucht want dit moet super zijn.

Sanne Manders A long time ago

Waar is de 'vind ik leuk' knop?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!