Grand Canyon - dag 2

Door Y. Schuman - A long time ago

Vandaag staat een hele dag Grand Canyon verkennen op het programma. We nemen in de ochtend de shuttlebus naar het Bright Angel Trailhead. Hier beginnen we aan een flinke wandeling, ongeveer 4,8 km. Een steile afdaling de Grand Canyon in, biedt ons prachtige uitzichten. Na ongeveer één uur (met foto’s maken tussendoor) komen we aan bij het punt waar toiletten zijn, een rusthuisje en een plek om water bij te vullen. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om nog verder af te dalen de Canyon in, helemaal naar de Colorado River. Het wordt echter sterk afgeraden om op dezelfde dag helemaal naar beneden en weer terug omhoog te lopen. Dit i.v.m. ernstige uitputtingsverschijnselen. Wij besluiten dan ook om na een korte pauze te beginnen aan de flinke wandeling terug omhoog.

Eenmaal uitgeput boven kijken we terug op een prachtige maar zware wandeling. We belonen onszelf en gaan lekker lunchen in het restaurant bovenop de Rim. Nadat we weer zijn opgeladen, pakken we een andere shuttlebus en gaan we de westkant van de Rim verkennen. We stappen hier op verschillende uitkijkpunten uit en genieten wederom van prachtige uitzichten, onder andere van de Colorado River.

We sluiten de dag af door in de camper een film te kijken en verheugen ons op morgen want dan rijden we warmte tegemoet. 

Reacties

Gerda A long time ago

Jullie belevenissen alweer erg mooi beschreven Steffie met prachtige foto's!!

Ine en Peter A long time ago

Wat mooie foto's weer!!

riny A long time ago

wat mooi geweldig !!

Sanne Manders A long time ago

Wat een lieve foto's! Je ziet er goed uit meid! Je straalt helemaal!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!