San Diego

Door Y. Schuman - A long time ago

Vanochtend rijden we in alle vroegte naar de kust, naar San Diego. Rond de middag komen we op onze camping aan de Mexicaanse grens aan. Zodra de camper weer staat, pakken we een taxi naar Old Town San Diego. Dit is erg leuk om door heen te lopen, dit is namelijk een klein dorpje waar je kunt zien zoals ze vroeger leefde in San Diego. Na een heerlijke Mexicaanse lunch stappen we op de Old Town Trolley en rijden we door heel San Diego. Onderweg vertelt de chauffeur van alles over wat we tegen komen. Ook dit is een hop on/ hop off bus.

We stappen onder andere uit bij de haven, het zeer exclusieve Del Conorado hotel en Little Italy. Vanuit het eiland Conorado kun je Mexico zien liggen. Ze hebben hier trouwens een erg leuk strand, vanwaar ook de grotten ver in de zee te zien zijn.

Na nog verder door San Diego gereden te hebben komen we uiteindelijk weer bij Old Town uit. Bij toeval komen we uit bij het we het Sherrif Museum, we besluiten hier een bezoekje aan te brengen. Wat achteraf een echte aanrader blijkt te zijn. Hier staan politieauto’s en een helikopter van vroeger waar je in mag zitten. Binnen zijn wapens, kleding en oude apparatuur te zien. Zo kun je er een politiefoto maken en in een line-up gaan staan. Ook is er een Medal of Honer room en hangen er foto’s met politiemensen die gestorven zijn met elk hun eigen verhaal erbij. Een zeer mooi museum, wat overigens gratis is en puur draait op giften van mensen.

Na het bezoek aan het museum bekijken we nog wat souvenirwinkeltjes en nemen een drankje bij een leuk Mexicaans café. De taxirit terug naar de camping verloopt wat anders dan de taxirit naar de stad toe. We hebben een taxichauffeur uit India, die zeer gestrest is. Aan het adres heeft hij niks, hij moet weten welke snelweg hij moet nemen en welke afslag. Wij geven aan dat we dat niet weten en wordt een beetje narrig. Hij vraagt of we navigatie hebben, want zelf heeft hij die alleen maar op de telefoon. Wij hebben geen navigatie, dus moeten we de camping van hem bellen. Ook dit verloopt allemaal zeer stressvol. We vragen hem dan ook rustig aan te doen en leggen uit dat we hier vandaag pas voor de eerste keer zijn. De receptionist van de camping legt hem uit waar hij heen moet. Als we de afslag hebben gehad vraagt hij waar hij nu naar toe moet. Wij zeggen nogmaals dat we het niet weten. Ik geef aan dat hij de taxichauffeur is en wij de toerist. Een taxichauffeur weet niet alles, de mensen achterin moeten borden lezen. Volgens mij kan hij zelf niet eens lezen en hij weigert nog steeds de navigatie aan te zetten. Zeer gestrest vraagt hij door welke straat we rijden en welke huisnummers het zijn. Uiteindelijk vinden we de camping door nogmaals met de receptie te bellen. Als we willen betalen doet hij weer moeilijk, het moet per se contant geld zijn. Wij willen met creditcard betalen en daarop wordt hij weer narrig. Tijdens het betalen schreeuwt hij meerdere keren op welke knopjes we moeten drukken. We zijn bezig en kunnen niet sneller drukken, dus vragen we weer om rustig aan te doen. We weigeren hem fooi te geven, want door het niet gebruiken van de navigatie zijn we nu 10 dollar duurder uit. Zodra het bonnetje uit de printer komt stapt hij uit de auto om het fooi bedrag te bekijken in de koplampen, het licht in de taxi is namelijk kapot. Zodra hij ziet dat we geen fooi hebben gegeven wordt hij helemaal boos. We hadden minimaal 10% fooi moeten geven en vindt dat wij slecht bezig zijn. We zijn zonder verder iets te zeggen naar onze camper gelopen. We hebben er uiteindelijk nog om kunnen lachen en nemen de plannen voor morgen door. 

Reacties

Ine en Peter A long time ago

Nou nou wat een verhaal. Geweldige omgeving en weer mooie foto's. Maar wat een belevenis met die taxi chauffeur. Goed dat ullie er nu wel om kunnen lachen. Veel plezier nog.

Gerda A long time ago

Oei..gelukkig dat hij niet echt boos is geworden....je weet het maar nooit!
Veel plezier aan de kust!

Sanne Manders A long time ago

Pff wat een sukkel die taxi chauffeur. Maar goed dat jullie gewoon weg gelopen zijn. Snap dat je hem geen fooi gegeven hebt hoor!

Ik ben weer helemaal bij met lezen! Geniet er nog van! Jullie komen steeds dichter bij mijn nichtje!

riny: A long time ago

phuuu...spannend verhaal .en weer mooie foto,s .
verder veel plezier .xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!