Los Angeles - dag 1

Door Y. Schuman - A long time ago

Vandaag rijden we van San Diego langs de kust omhoog naar Los Angeles. Onderweg stoppen we in Laguna Beach om even van het strand aan de Pacific Ocean te genieten.

Na een korte stop rijden we door naar Long Beach. Hier ligt het oude cruise schip Queen Mary, dat sinds 1967 niet meer vaart. Dit schip werd vooral bekend doordat het in de Tweede Wereld Oorlog soldaten naar Europa voer. De Queen Mary heeft ooit in één overtocht 16.082 manschappen vervoerd, dit is tot op heden het grootste aantal mensen dat met een schip in één keer vervoerd is. Na de oorlog werd het weer een passagiersschip, tot 1967. Het schip staat bekend om één van de meest spookachtige plaatsen ter wereld. Wij ondergingen dan ook vandaag een Ghost & Legends Show. Ik dacht bij het woord show, dat we naar een show gingen kijken. Helaas werd het een spooktocht, met knikkende knieën en zweet handjes onderging ik een half uur lang de tour. Zo kwamen we op plaatsen beneden in het schip waar op mysterieuze wijze vroeger mensen zijn gestorven. Hier zwerven nu de geesten rond en die kwamen ons “bezoeken”. Verder overstroomde het schip en werkte de lift niet meer. Maar we hebben het overleefd. Achteraf gezien viel het wel mee, maar ik houd dan ook niet van enge dingen. Als je griezelen wel leuk vindt, is dit een leuke tour. Helaas mochten er geen foto’s tijdens deze tour gemaakt worden. Verder hebben we het schip op eigen gelegenheid verkend door middel van een audiotour, op deze manier krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging op dit zeer grote schip dat 8 dekken heeft.

Na al deze historie en het gegriezel zijn we door gereden naar Anaheim, een plaats net onder Los Angeles. Hier komen we laat in de middag aan op het RV Park waar we de komende drie dagen zullen verblijven. We nemen nog even een duik in het zwembad en s ‘avonds lopen we nog even naar wat winkels vlakbij.

 

Reacties

Gerda A long time ago

Klinkt inderdaad eng, gelukkig maar voor eventjes. Nog even lekker genieten van het mooie weer en de 'grootse" omgeving!

Ine en Peter A long time ago

Leuk wat jullie allemaal zien en meemaken. Geniet nog enkele dagen in en om L.A. voordat jullie je voorbereiden op de terug reis. Groetjes.

Eddy en Ellies. A long time ago

Wat hebben jullie een leuke reis, steeds nieuwe verrassingen. Wij zijn straks zeer benieuwd naar al jullie verhalen. Geniet nog een paar dagen in LA. met z'n drietjes. Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!