Los Angeles - dag 2

Door Y. Schuman - A long time ago

Vanochtend worden we opgehaald door een bus die ons vandaag door Los Angeles zal rondleiden. Echter vergeten ze ons op te halen, maar na een telefoontje van de camping werden we gelukkig toch nog opgehaald. De tour had hierdoor 45 minuten vertraging, waardoor we de Santa Monica Pier alleen konden bekijken maar er niet op konden. Dit maken we overmorgen goed, dan komen we er zelf langs met de camper dus dat mocht de pret niet drukken. De gids neemt ons vervolgens mee naar Bel Air en Beverly Hills, buurten waar veel celebraties wonen. Zo hebben we onder andere een glimp op kunnen vangen van de huizen (kastelen) van Jennifer Aniston, Jacky Chan, Kanye West en Kim Kardashian, de Playboy Mansion, de set van de Fresh Prince of Bel Air en nog vele meer. Na de huizen van de celebraties rijden we door naar de winkelstraat van celebraties, Rodeo Drive. Dit is een winkelstraat met de grootste en duurste merken. Wij mochten dan ook alleen maar naar de etalages kijken ne nergens naar binnen. Veel winkels werken hier alleen maar op afspraak. Helaas hebben we geen beroemdheden gezien, wel enkele mooie en dure auto’s die voorbij kwamen rijden. De tour rijdt hierna verder over de Sunset Strip, een boulevard waar alle trendy nachtclubs, restaurants en boetieks te vinden zijn, uiteraard ook voornamelijk voor de rijke en bekende mensen.

Vervolgens rijden we Hollywood in, waar we rond konden lopen over de Walk of Fame. Hier liggen meer dan 2000 tegels van sterren in de grootste boulevard van de wereld. Om hier als ster een tegel te krijgen, moet men verkozen worden door een comité en 25.000 dollar betalen. Op de boulevard liggen verder vele souvenirwinkels, diverse theaters, Madam Tussaud en het  Hollywood Museum. Na al deze drukte rijden we de bergen in richting de bekende Hollywood letters waar we een foto kunnen maken. Tevens is hier een mooi uitzicht op de skyline van Los Angeles. Helaas was het zicht vandaag door de vele smog wat minder goed om vast te leggen op foto.

Voor de lunch rijden we naar Universal City Walk, bij Universal Studio’s. Dit is een straat met veel eet gelegenheden en winkels met film souvenirs. Na de lunch vervolgd de tour zich richting downtown Los Angeles. Hier bezoeken we de geboorte van Los Angeles, Chinatown, de Disney Concert Hall en het Music Center. Het was een lange dag met veel indrukken, maar zeker de moeite waard. Op deze manier hebben wij een goed beeld gekregen van Los Angeles.

Reacties

Gerda A long time ago

Fijn dat jullie met zo'n bus tour zoveel van LA hebben kunnen zien!
Liefs X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!