17, 18 mei Amsterdam - Calgary

Door André en Thea Booi - A long time ago

Keurig op tijd vertrok het vliegtuig vanaf Amsterdam richting Calgary. Het werd een rustige vlucht voor wat betreft het vliegtuig. Voor ons zat echter een stel met twee kleine kinderen die tijdens de vlucht meer gehuild hebben dan dat ze stil waren. 

In Calgary werden we met een shuttlebus naar ons hotelgebracht waar we tegen 5 uur in de middag waren. Na de koffers op onze kamers te hebben gezet zijn we eerst heerlijk gaan eten in het restaurant van het hotel. Daarna ging zo ongeveer het licht uit, het was toen voor ons ver na middernacht Nederlandse tijd. Rond 21 uur zijn we gaan slapen en na een onrustige nacht (vele malen wakker) hebben we  een heerlijk ontbijt gehad.

Daarna naar de bus gelopen. Na tweemaal overstappen stonden we in het centrum van Calgary. Eerst koffie gedronken bij Starbucks om vervolgens naar de Calgary Tower te gaan. Vanaf een hoogte van 525 meter was het uitzicht over de stad prachtig. In een groot winkelcentrum troffen we op de bovenste verdieping een geweldig mooie, botanische, tuin aan. We liepen door de Chinese wijk en door een stadspark. Toen we wat regenspetters voelden zijn we weer een Starbucks ingegaan, wat een zeer goede beslissing was omdat de hemel zich voor een half uurtje had geopend. Toen het eenmaal weer droog was zijn we naar een Chinees restaurant gelopen voor een heerlijke maaltijd.

De terugreis met de bus, trein en bus verliep vlotjes.

Morgen halen we de camper op en gaat ons Canadese avontuur beginnen!

Even een kleine correctie. We hebben de Calcary Tower nog even nagemeten maar de 525 meter bleken 525 feet te zijn en dat is in meters 190!

 

Reacties

Lenie en Eddy A long time ago

Fijne vakantie en geniet ervan!

xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!