21 mei Fort Mcleod - Fort Steele

Door André en Thea Booi - A long time ago

Dinsdag een heerlijk luie dag gehad. 's Middags met elkaar naar het dorpje (Fort Macleod) gelopen, een historisch stadje dat tijdens de beide wereldoorlogen een belangrijke rol speelde voor het Canadese leger. Er werden hier o.a. vliegtuigen gebouwd voor gebruik in de oorlog.

Vanmorgen op tijd weggereden omdat we zo'n 280 km voor de boeg hadden. Onze eerste stop was bij Bufalo Jump, een museum waarin te zien was hoe de indianen duizenden jaren geleden bufalo's bij elkaar dreven om ze daarna in een afgrond te laten storten. Na deze wrede dood werd alles van de dieren gebruikt. Vlees werd niet alleen gegeten maar ook gedroogd, de huiden werden gebruikt voor kleding maar ook om (tipi)tenten van te maken. De botten werden geslepen en gebruikt als speren, messen en andere gebruiksvoorwerpen.

Na dit bezoek reden we weer richting snelweg, maar zo gemakkelijk bleek dat niet te zijn. De weg was niet geasfalteerd waardoor we 30km over grind reden. Stof, stof en nog eens stof. Gelukkig was de camper goed 'stofdicht',  de bagageluiken waren dat helaas niet.

Eenmaal op de hihgway reden we door prachtige landschappen, hadden we zicht op bergen met sneeuw en zagen op twee plaatsen elken grazen.

In Fort Steel zou een historisch dorp bezocht worden maar helaas, toen we aankwamen bleek dit al gesloten. Vlak daarnaast was een camping waar we nu staan. Het bekende biertje na de dagtrip werd in ere hersteld. De zon scheen en over de temperatuur waren we uiterst tevreden! We begeven ons hier op een hoogte van. 800 meter.

Reacties

Edward A long time ago

Zo, de kop is eraf. Veel plezier verder.

Susanna A long time ago

Zo, dus jullie hadden wat op te ruimen, stof, stof, stof. Leuk om jullie verhalen te lezen. Heel veel plezier, maar dat gat wel lukken toch? Lieve groetjes vanuit een zeer zonnig Spanje.

Joop en Leny van Sas A long time ago

Heerlijk en wat een vrijheidsgevoel zal dat zijn. Geniet ervan! Groetjes vanuit het kleine Nederland. Joop

Emily en Rienus van Beek A long time ago

Het is hier toch maar behelpen met het wandelen. Jullie lijken het naar jullie zin te hebben. Hier ook niet slecht hoor, goed weer met af en toe een buitje. Groeten en veel plezier met verder feesten.

Tineke van Vliet A long time ago

Goedemorgen buurtjes,
Een wat late reactie, kon thuis de mail niet openen en zit nu op werk. Ik zat zelf in het verre Leersum. Ook een groot avontuur maar jullie trip wint het vast wel! Klinkt weer geweldig. Geniet er maar heerlijk van. Lieve groetjes voor alle 4 de buurtjes van 10
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!