23 mei - Nelson - Cherryville

Door André en Thea Booi - A long time ago

Vannacht werden we opgeschrikt doordat het rookalarm afging, althans dat dachten we. We kregen zo ongeveer een hartstilstand van het doordringende geluid. Gistermiddag was hij ook al een keer, zonder reden, afgegaan. André zijn bed uit en de batterij uit de melder gehaald. Zo, weer rustig gaan slapen!
Even later weer een (bijna) hartstilstand. 
Nu zit er een rookalarm en een alarm voor koolmonoxide in de camper.
Het bleek dus de andere melder. Hier was niets aan te doen. Extra raampje open gedaan en ja hoor, hij liet ons verder met rust!
Inmiddels zijn we bijna een dag verder en hij ging weer af, er zit waarschijnlijk iets niet goed binnenin het ding. Leve het beetje gereedschap wat meegegaan is, André heeft de zekering eruit gehaald, het wordt hopelijk een rustige nacht zonder alarm!

Na het ontbijt op weg richting Nakusp. Onderweg weer prachtige uitzichten over meren. Vandaag hadden we ook geluk met het wildlife. We zagen een beer (helaas geen foto van kunnen maken) en meerdere keren hebben we herten langs de kant van de weg gezien.
Onderweg bezochten we het kleine plaatsje Sandon, waar vroeger veel zilverdelvers woonden.
Het was een stadje met ongeveer 5000 inwoners. Nu woont er bijna niemand meer en is het vervallen tot een spookstadje waar oude, roestige stadsbussen, landbouwwerktuigen en zelfs oude treinen staan waar niets mee gebeurt. Er staat nog wel een zilverfabriekje waar nog in gewerkt wordt.

De zon liet verstek gaan en erger nog, het begon te regenen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!