28 mei Hope - Cache Creek

Door André en Thea Booi - A long time ago

Vannacht hoorden we het al, het regent flink als we opstaan. Rond 9 uur vertrokken we naar onze volgende bestemming. Onderweg bezochten we Hell's Gate. Met een zgn. Airtrain (een kabelbaan) daalden we flink richting de Fraserriver. Het water in de rivier raast voorbij, zo' n enorme stroming is er. Hell's Gate is een vernauwing in de rivier. We zagen op een film hoe de zalmen vier keer per jaar de trek vanaf de oceaan de rivier op maken. Onderweg worden velen opgegeten door beren, bevers en vogels of gevangen door de mens. De vissen die de tocht overleegd hebben zoeken een plek om te paaien. Door de lange reis en kracht die dit heeft gekost sterven ze daarna. De jonge vissen zwemmen weer naar de zee en na verloop van tijd begint het hele ritueel opnieuw.

Na dit bezoek reden we door naar Ashcroft waar we bij een Bakery een heerlijke kop koffie dronken. Acht jaar geleden zijn André en ik toevalling bij deze bakery terecht gekomen. Binnenin het winkeltje is het alsof te tijd een halve eeuw stil is blijven staan.

Het was niet ver meer naar de camping in Cache Creek waar de zon er toch regelmatig door kwam. Tinie bakte daarna overheerlijke pannenkoeken!

Morgen gaan we richting Clearwater.

 

 

Reacties

Emily & Rienus A long time ago

Hallo avonturiers, dus nog steeds aan het genieten? Het weer is hier inmiddels ook wat minder maar met betere vooruitzichten. Het zijn iedere keer weer mooie ervaringen voor jullie. Het wandelen is er afgelopen week bij ingeschoten door de regen. Wanneer zijn jullie weer thuis? Wij zijn van 5 tot 11 juni een weekje in Ierland. Groeten van het thuisfront

Thea A long time ago

Dan lopen wij onze eerste week thuis helaas zonder jullie Rinus en Emily! Ook heel veel plezier in Ierland. Leuk dat jullie steeds reageren!

Susanna A long time ago

Die film over hell's gate heb ik ook gezien. Heel bijzonder hoe dat met die zalmen gaat.
Fijn dat jullie zo kunnen genieten. We blijven door jullie schrijfsels helemaal op de hoogte en de foto's zien we in juni wel. Vanuit een zeer zonnig Spanje lieve groet van ons 2.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!