29 mei Cache Creek - Clearwater

Door André en Thea Booi - A long time ago

We stonden op met een heerlijk zonnetje. Onderweg eerst boodschappen gedaan in Kamloops en daarna reden we richting Clearwater. Na verloop van tijd begon het flink te hagelen waarna dit overging in regen. We waren vroeg in de middag op de camping. Na snel een broodje te hebben gegeten reden we met één camper naar het Wells Gray Provincial Park. In dit park zijn meerdere bezienswaardigheden.

We begonnen bij het verste punt, 47 km vanaf de camping. Daar bewonderden we de Helmcken Falls, een prachtige waterval die tweemaal zo hoog is dan de Niagara watervallen, nl. 137 meter.

Daarna reden we naar de Dawson Falls. Deze waterval is 91 meter breed maar is slechts 5 meter hoog. Toch raast het water ook hier naar beneden. Voor het volgende punt moesten we 4 km klimmen over een niet verharde weg. Dat was hard werken voor de camper en natuurlijk ook voor zijn chauffeur! (Prima gedaan André) Aan het eind was er een mooi uitzicht over de GreenMountain. Mooi maar aangezien het behoorlijk bewolkt was, niet spectaculair.  Onderweg naar het volgende punt zag Tinie aan de kant ineens een beer. We zijn een klein stukje achteruit gereden en hebben hem in volle glorie kunnen aanschouwen en fotograferen! Super, wat een mooi dier is dit. Hij scharrelde wat in een grote tuin van een huis.

De laatste waterval was de Spahats Falls. Deze was met zijn 61 meter hoogte ook heel mooi om te zien. Wat raast er een water doorheen zeg, zeker nu het voorjaar is en de gesmolte sneeuw uit de bergen naar beneden komt.

Morgen gaan we op weg naar Jasper!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!