30 mei Clearwater - Jasper

Door André en Thea Booi - 03-06-2014 22:51

Vannacht heeft het behoorlijk geregend en we hopen dat dit de laatste buien zijn geweest.
Na het ontbijt vertrekken we om 8 uur, we hebben vandaag een lange rit voor de boeg en bovendien gaan we de tijdsgrens weer over en verliezen daarmee een uur.
Onderweg wordt duidelijk dat het beslist niet de laatste buien waren.
We drinken koffie bij een klein meertje. Dit meertje was 8 jaar geleden heel idyllisch maar helaas, door de regen was dat het nu niet. Over de spoorlijn langs het meer kwam een goederentrein voorbij. We hadden nu de kans om de wagons te tellen, het waren er 197 die door twee locs werden getrokken, in totaal dus 199.
Een tweede stop was bij Mount Robson, een bijna 4000 meter hoge berg en de hoogste van the Rocky Mountains. Helaas hing er een zware bewolking en was ook hier het zicht door de regen beperkt.

Onderweg stak er ineens voor onze camper een mooi hert over en ook zagen we een beer aan de kant van de weg.
We aten aan een ander mooi meer en eenmaal aangekomen in Jasper scheen de zon.
De tank werd weer volgegooid waarna we naar de camping reden waar we twee nachten willen blijven.
De camping ligt in en naaldbos en als we ons inschrijven krijgen we een waarschuwing mee dat er beren op de camping zijn gesignaleerd en ook elken met jongen. Deze zijn juist met jongen gevaarlijk. We hebben een mooie plek, niemand heeft last van elkaar want de camping is heel erg groot (780 plaatsen) en de plekken royaal. Als we op zoek gaan naar een toiletgebouw zien we dat daar geen douches zijn. Navraag leert ons dat er maar één gebouw is met douches. We besluiten om in de camper te douchen. Onze vuilwatertank is behoorlijk vol dus gaan we eerst naar de dump. Eenmaal leeg stelt André voor om gelijk maar door te rijden om te gaan douchen in het gebouw, we hebben immers alles bij ons! We hebben vreselijke lol dat we met de camper daarheen moeten rijden. Toch is het ongeveer twee  kilometer van onze plek verwijderd.
We eten vanavond met elkaar en maken een mooi kampvuur waar we tot laat bij blijven zitten.
Het wordt een koude nacht en er gaat weer een extra deken op bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan