1 juni Jasper - Abraham Lake

Door André en Thea Booi - A long time ago

Ook vannacht was het koud, weer niet vreemd want we staan op 1000 meter hoogte.
We rijden vanaf de camping de Icefields parkway op, een weg die loopt van Jasper naar Banff en is 230 km lang. Hier wordt gezegd dat dit 'the most scenic highway in the world' is, en dat is ie ook.
Het is hier werkelijk prachtig. We bezoeken de Athabasca waterwallen en de Sunwapta watervallen. Onderweg zien we ook nog een beer aan de kant van de weg tussen de struiken lopen, onze dag kan niet meer stuk! Wij rijden langs Glacier Skywalk, een nieuw adembenemend uitzichtpunt in de vorm van een platform dat 280 meter boven een diepe canyon hangt. Het overhangende deel is van glas.
We parkeren de campers 6 km verderop waar we een kaartje kopen. Met een bus worden een naar de Skywalk gebracht. Als we op over het glazen, overhangende deel lopen voelt dat eerst heel griezelig, je kijkt hier namelijk de diepe kloof in. Het uitzicht is echt prachtig en langzaam krijgen we meer lef om door te lopen en foto's te maken.
We worden weer met de bus teruggebracht naar het Visitor Centre en eten een broodje. Daarna rijden we naar het parkeerterrein van de gletsjer waar we een wandeling naar de sneeuw maken.
Het waait hier flink en aangezien we op 2000 meter hoogte staan is het hier ook behoorlijk koud!

Gisteravond besloten we om de route iets te wijzigen, we gaan niet direct naar Lake Louise maar we rijden eerst naar een camping aan het Abraham Lake. We verlaten dus het Jasper National Park op weg naar de camping. Wat er mis is gegaan weten we niet maar we konden het niet vinden. Bij een verlaten benzinestation vragen we waar de camping ligt, nu bleek dat we er gewoon langs gereden zijn! Eenmaal teruggereden vonden we het David Thomson resort makkelijk. Het is hier echt ongeveer het eind van de wereld, buiten het resort is hier werkelijk niets!

Morgen rijden we weer over de Icefields Parkway om de rest van alle bezienswaardigheden te bekijken en overnachten dan bij Lake Louise.

We hebben al een aantal dagen geen wifi dus de verslagen lopen een beetje achter.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!