2 juni Abraham Lake - Lake Louise

Door André en Thea Booi - A long time ago

We rijden vanaf de afgelegen camping aan het Abraham Lake ruim 40 km naar de Parkway, een weg waar geen huis te vinden is. Eenmaal op de Icefields Parkway bezoeken we een meertje wat door het water op het pad nauwelijks bereikbaar is. We drinken koffie en gaan verder.
Van het volgende meer weten we dat het sprookjesachtig mooi is. Op de weg er naartoe ligt er behoorlijk wat sneeuw, op de parkeerplaats ligt de sneeuw wel een meter hoog en is het pad naar het meer niet meer zichtbaar. We gaan op pad en worstelen ons door een zeker een meter dikke laag sneeuw.
Soms lopen op een soort pad en soms zakken we tot over ons knieën weg. Maar wat mooi om dit te doen. Normaal zou de wandeling 10 minuten duren maar we deden er nu zeker 45 minuten over. Het is hier echt nog dik winter!
Het sprookjesachtige uitzicht is iets anders dan 8 jaar geleden, het meer was nog helemaal bedekt met ijs. Maar ook nu was het prachtig om te zien.
We maken foto's en genieten van het uitzicht waarna we aan de terugtocht beginnen. Aad heeft behoorlijk last van een vervelende knie en ook van gladde schoenen en zakt daardoor regelmatig diep weg in de sneeuw. Eén keer zakte hij tot bijna zijn middel weg en riep om hulp. Jammer dat wij al een stukje verder liepen waardoor een foto maken helaas niet kon!
Eenmaal terug hebben we eerst maar iets gegeten want na deze 'zware' tocht hadden we wel trek gekregen. Onderweg waren er op meerdere plaatsen mooie uitzichten. In Lake Louise hebben we ons aangemeld bij de camping en zijn we met één camper naar het meer met dezelfde naam gereden. Ook hier was het hele meer nog bevroren. Het zonnetje scheen hier uitbundig.
Daarna reden we naar Lake Moraine en ook hier was alles nog bevroren.
Eenmaal terug op de camping genoten we van de zon. Tinie kookte heerlijke spaghetti voor ons allemaal. 
We staan hier op een camping vlak naast een spoorlijn waar regelmatig lange treinen over rijden. Dat wordt vannacht met oordoppen slapen!
 

Reacties

Lenie A long time ago

Hoi Thea en André,
Leuk hoor om al die verhalen te lezen. Over vier weken zijn wij weer aan de beurt. We vliegen dan naar Calgary en rijden opnieuw een groot deel van jullie route met als hoogtepunt de Icefields Parkway. Veel plezier nog!
Groetjes,
Lenie en Eddy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!