Dag 5: Op weg naar Yosemite National Park

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago Vandaag stond er weer een reisdag op het programma. We gaan onze eerste camping verlaten en op weg naar de volgende, aan de rand van Yosemite park. Mila maakte ons rond half 5 wakker. Schijnbaar lijkt dit haar nieuwe ritme te worden. Marielle zit ook nog in haar jetlag dus die was ook al wakker. Nog een flesje melk geprobeerd maar Mila wilde niet meer slapen. Ze heeft zich nog wel vermaakt tot 6 uur, daarna vond ze het wel welletjes. Dus vroeg uit de veren en aan het ontbijt. Na alle spullen ingepakt te hebben vertrokken we rond 9 uur. Remco heeft nog even onze nieuwe camping gebeld om te reserveren. Op internet hadden we gezien dat wanneer je telefonisch reserveerde je 50% korting zou krijgen. Gelukt! We staan hier nu dus 2 nachten voor maar USD 35,-. Koopje dus! Na de tankstop, wat nog even spannend was. Waren we snel op weg! Het eerste stuk was voornamelijk snelweg dus dat schoot wel op. Het vernein zat hem duidelijk in de staart, de laatste 40 kilometer was geen snelweg meer maar een prachtige route door het wisselende landschap. We hebben van alles gezien. Van amandelplantages tot ranches en bossen. Het was een prachtige rit met aan het eind een flinke klim. Gelukkig is Remco een coole chauffeur die zich niet bang laat maken door een paar steile bochtjes! Tussendoor maakten we nog even een tussenstop om te lunchen en wat boodschappen te doen, want in yosemite zullen er weinig supermarkten zijn! Rond 15 uur kwamen we aan op onze camping. Een heel ruim opgezette camping midden in de bossen. Het is hier erg rustig. Je kunt zien dat het geen hoogseizoen meer is, maar dat vinden we heerlijk. Remco en Mila gaan snel de camping verkennen en een bezoek brengen aan de campinggeiten en lama. S'avonds koken we een heerlijke maaltijd met als toppunt gebraden worstjes van het kampvuur. Dit is het ultieme kampeergevoel volgens Remco. Ook Mila smikkelt lekker mee. Na het avondeten is Mila erg moe en na een geïmproviseerd badje gaat ze heerlijk slapen...en Marielle duikt er niet veel later ook in. Dat vroege opstaan hakt er flink in! Plus we zijn nu alle 3 snipverkouden dus een nachtje slaap kunnen we wel gebruiken...tsja met zijn 3en kamperen in een kleine ruimte heeft ook nadelen...overal ziektekiemen ;-) Remco sluit zijn dag weer op zijn eigen gebruikelijke manier af. Met een borreltje bij het kampvuur! Vandaag kreeg ie wel zijn bier mee bij de supermarkt! Slaap lekker allemaal!! PS. Rabo collega's, we hebben vandaag een mini Rabo kantoortje gespot midden in een klein dorpje in de bossen. Morgen gaan we even langs om een foto te maken!

Reacties

Mirjam, Arjen, Ruby en Loïs A long time ago

Hier zit loïs nog met het uurverschil van wintertijd, kan me geen voorstelling maken van hoe Mila zich nu moet voelen met zoveel uur! Hier is het geen weer voor kampvuur, veel te veel regen! Echt herfstweer in Tiel. Winterjassen aan en capuchon op, dat is de mode, de laatste dagen. Ik denk dat jullie het mooie weer meegenomen hebben hihi. Wat goed dat Remco een coole chauffeur is! Brengt hij je mooi op de eindbestemming. Heb jij ook al gereden Jel? En kan Mila zich een beetje vermaken onderweg? Of is je mobiel MET Bumba en Jokie toch wel handig ;-) Het lijkt nu al een super belevenis, we wachten weer af wat morgen brengt. Yosemite national park, ben benieuwd! En namens Arjen; fijn dat je je bier toch wel weer mocht kopen jongen! Misschien zag je er in de andere supermarkt uit als onder de 16/18/21 of welke leeftijd ze ook hanteren haha

Gert en ida A long time ago

Spannend en vermoeiend tegelijk dus.
Wij hebben ooit in Zuid-Duitsland een auto gezien van Securitas. Gelijk een foto voor Arjen natuurlijk. Ze keken ons aan alsof we terroristen waren.
Wat voor dieren kan je hier tegen komen? Groeten van Gert en Ida.

Rien en Helena A long time ago

Dag kinderen en kleinkind,

Fijn om zulke mooie, positieve berichten te ontvangen. Het is een prachtig avontuur.

Hier in Holland gaat alles goed. We denken nog met plezier terug aan de logeerpartij van Mila.
Het is een heerlijk meisje.

Geniet van jullie reis, de natuur, jullie samenzijn en de whisky bij de BBQ.

Veel liefs van ons,
Je ouders en grootouders

M.A. van den Heuvel A long time ago

Dank voor de leuke reacties. Mir, zeg maar tegen Arjen dat dit bier nog lekkerdervsmaskt dan dat andere ha ha
Het is een groot avontuur, met veel uitdagingen. Gaaf om mee te maken. Ik mis Nederland qua weer zeker niet. Leuke dat jullie zo meeleven met ons.
voor ons avontuur in Yosemite park kunnen jullie het reisverslag lezen.

En pa en ma, ik weet zeker dat Mila ook genoten heeft. mss leuk om nog ff een keer te skypen. Liefs voor jullie allemaal. Tot morgen, dan vanuit Lake Isabella, bijna Death Valley
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!