Dag 7: bezoek mariposa Grove en reis naar lake Isabella

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago Mila begint langzaam te wennen aan het tijdsverschil. Vandaag werd ze pas om 6:30u wakker. Uitslapen voor Marielle! Dus hop uit de veren en aan het ontbijt, want om 8 uur zouden we vertrekken. Vandaag stond eerst een bezoek aan Mariposa Grove op het programma. Hier staan de giant sequoia bomen. Na een rit van ruim 2 uur komen we bij het park aan. Het blijkt dat je er via een route naartoe kunt lopen. Remco en Mila gaan samen op ontdekking. Marielle blijft een beetje in de buurt van de RV. Marielle is nog steeds flink verkouden en hoest als een zeehond. Een wandeling met flinke klim kost haar haar hele longinhoud :-) Remco en Mila maken een mooie wandeling door het bos en zien naast wat sequoia bomen ook eekhoorntjes en wat hertjes. Als zij weer terug zijn vertrekken we snel want we moeten nog een rit van ongeveer 4 uur maken. We eten dan ook een boterham onder het rijden en stoppen alleen om te plassen tanken en Remco om te roken :-) De eerste helft van de rit is megasaai. Mila valt dan ook snel in slaap en ik kan haar geen ongelijk geven. Het 2e deel is een stuk mooier maar ook een stuk spannender. Smalle bergweggetjes met rotsen. Rond half 5 komen we aan op de camping. Een hele rustige camping in de middel of nowhere. Het is prima voor een nacht. Remco parkeert de camper terwijl Mila en Marielle naar de speeltuin gaan. Dat heeft Mila wel verdiend na ongeveer de hele dag in de auto te hebben gezeten! We sluiten de dag weer af bij het kampvuur. Deze keer met het roosteren van marshmallows! Slaap lekker allemaal en tot morgen....als er tenminste internet us in Death valley :-)

Reacties

Jacolien A long time ago

Superleuk om zo mee te genieten van jullie belevenissen!
Geniet ervan!!

Mirjam, Arjen, Ruby en Loïs A long time ago

Het is jullie gelukt, toch de sequoia bomen te zien! En Mila vond de hertjes en eekhoorntjes vast erg leuk! Vind het nog steeds super knap dat ze zich lekker aan de reis aanpast, een makkelijk en lieve meid! Wel balen dat je je niet fit voelt Jel, knap maar snel weer op. Ik ben er ook nog niet vanaf :-( Maar met het weer in Nederland is volgens mij iedereen verkouden. Hier beginnen we ook weer aan een nieuw avontuur: introduceren van Sinterklaas! Maandag start alweer het sinterklaasjournaal en de 16e komt hij aan in Groningen. Ben al over de Sint aan het voorlezen voor Ruby gaat slapen, de eerste "ik hoef toch niet naar Sinterklaas, want die is eng" hoorde ik enkele weken geleden namelijk al ;-) Nu roept ze dat hij nog in Spanje is, maar vast wel een kado komt brengen. Dat avontuur komt waarschijnlijk wel goed. Volgend jaar kan Mila lekker meedoen in de sint-gekte, super gezellig lijkt me dat! En heerlijk marshmallows! Een goede afsluiter van de dag lijkt me! Ik ben nog steeds benieuwd of je zelf ook al gereden hebt Jel, of brengt Remco jullie op plaats van bestemming? Geniet maar weer verder, doe rustig aan en we kijken uit naar morgen (mits er internet is haha) xx

Gert en Ida A long time ago

Wat een lange rit, zouden er zere benen van krijgen. Maar ja, als je wat wilt zien!
Krijgt Mariëlle wel genoeg vitamientjes?
Remco, je kunt echt zonder roken!
Hier is het klam en vochtig.
Tot hoors.
Groeten Gert en Ida.

Gert en Ida A long time ago

Mila heeft een t-shirt met: "grote zus", dus....
Gr. Gert en Ida.

M.A. van den Heuvel A long time ago

Bedankt weer voor jullie reacties! Ik vind het leuk om zo op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in Nederland. Gert en Ida we vinden het ook superleuk dat jullie ons zo trouw volgen!!
Ik vind het wel jammer dat we een deel van Sinterklaas missen dit jaar. Ik ben echt een grote sinterklaasliefhebber. Dus baal heel stiekem dat ik de intocht niet kan zien. Ook al snapt Mila er nog niks van, mama gelooft er zelf nog een klein beetje in. Maar als het goed is mag ik nog helpen op het KDV als we terug zijn, kom ik toch in de stemming!
Verder heb ik nog niet gereden. We moeten hier veel bergweggetjes rijden en dat zou ik met een normale auto wel durven maar met zon groot ding is dat toch net een beetje te spannen voor mij. Gelukkig heeft Remco er veel plezier in en voorzie k iedereen van een drankje en hapje en filmpjes en juiste route informatie tijdens de rit. Goede taakverdeling toch?
Ida ik probeer elke dag groente te eten. Remco kookt gezonde maaltijden met de middelen die we hebben. Veel diepvriesgroente zoals broccoli, worteltjes en doperwten, maar ik denk dat het slaaptekort van de eerste dagen mijn weerstand geen goed hebben gedaan. Hopelijk is het snel over! En ja stiekem reizen we ook met zijn 4en :-) De 4e zit (il)legaal verstopt in mijn buik :-) gelukkig gaat alles daarmee goed en voel ik me afgezien van die verkoudheid prima.
Ik ben ook supertrots op Mila. De eerste dagen waren flink wennen voor haar en huilde ze veel. Nu begint ze een eigen ritme te krijgen en haar eigen plekjes te vinden in de camper. Zo wil ze standaard na het eten zelf naar bed. Als ze het op heeft loopt ze richting het bed en moet ik haar op bed leggen. Terwijl dat van ons eigenlijk helemaal niet hoeft maar ja als zij dat zelf wil...
Wat wel jammer is is dat ze geen melk meer wil voor het slapen. Ze weigert haar flesje en slaapt ook lief de hele nacht zonder. Dus maak er geen probleem van. Ze geeft zelf wel aan als ze het wel wil. Kortom genoeg te doen en te beleven hier!!
Tot snel!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!