Dag 10: Las Vegas

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago

Vandaag was de eerste volledige dag in Las Vegas. Mila was weer om de gebruikelijke tijd zo rond kwart voor 7 wakker. Thuis in Nederland is ze meestal pas rond 8 uur wakker en ik geloof dat ik dat toch fijner vind. 

Rond 8 uur gingen we ontbijten in het naastgelegen hotel. Aangezien je hier voor een paar dollar gebruik kunt maken van de meest uitgebreide ontbijtbuffetten, vonden we het wel prima om hier gebruik van te maken. Waarom zal je dan zelf gaan pielen met een broodrooster en koffieapparaat? 

Na een heerlijk ontbijtje, besloten we om de andere kant van de strip te gaan bekijken. Nu hebben ze hier 24 uur per dag een buslijn die je voor een paar dollar van de ene kant naar de andere kant kan brengen. We kochten een 24 uurs pas en stapten in. Op naar het Mandalay Bay. Dit is zo ongeveer het bekendste hotel in Las Vegas. Dit was dan ook een schitterend hotel, maar dat is eigenlijk elk hotel hier. Het ene is nog mooier, groter, schreeuweriger dan het andere. Dit hotel had zelfs een monorail naar de naastgelegen hotels. Deze hebben we dan ook genomen om het naastgelegen Luxor (Egyptische stijl) en Excalibur (hotel is kasteelstijl) te bezoeken. Elk hotel komt eigenlijk een beetje op hetzelfde neer. Allemaal beschikken ze over een groot casino. Een grote keuze aan de meest luxe winkels en restaurants en een eigen Starbucks. In een van deze Starbucksen hebben we lekker koffie gedronken en Mila haar appelsapje.

Na een wandeling langs nog een aantal hotels kwamen we langs de M&M store. Deze kenden we al van onze reis naar New York. Deze winkel konden we niet overslaan. Mila vond het prachtig en wilde het liefst alles hebben. Na een paar afleidingsmethodes, hebben we alle spulletjes die ze vast had toch weer terug weten te leggen. Je wil niet weten hoeveel ze hier voor een handjevol M&M's weten te vragen!!! Die kopen we wel gewoon in de Walmart :-)

Na dit laatste bezoekje hebben we de bus weer terug naar onze camping genomen en hebben we lekker gechilled bij de camper. Zo kon Mila even een slaapje doen en wij alle indrukken van Las Vegas verwerken.

Rond 5 uur gingen we weer op stap om een hapje te eten. Want tsja zo'n vakantie maakt ook hongerig ;-) We besloten om het buffetrestaurant van het naastgelegen hotel te nemen, aangezien dit vooral makkelijk is met Mila. Mila heeft niet zoveel geduld, dus een uitgebreid 3 gangen diner zit er niet in. Daarnaast is het zonde als je niet even rustig kunt genieten van het eten. Dit was een prima keuze. Voor Mila was er ook genoeg te eten en wij hadden de keuze uit allerhande gerechten. Wat osn erg opvalt is dat er hier in Las Vegas veel Zuid Amerikaanse mensen rondlopen en ook bijna alles in het Spaans vertaald wordt. Daarnaast zijn er hier tal van Mexicaanse eetgelegendheden. De Nacho's met kaas doen het hier erg goed!

Na het eten hebben we opnieuw de bus genomen naar Bellagio, voor het welbekende waterorgel. Toen we voorbij reden met de bus was er net een show bezig, maar toen we bij het hotel aankwamen was deze net afgelopen. Gelukkig volgt er elke 10 minuten een nieuwe show. Dus na even wachten hebben we kunnen genieten van een prachtig spektakel. Wat was dat mooi!! We liepen nog een stukje verder en kwamen langs het hotel Mirage. Hier staat een vulkaan in de voortuin die s' avonds voor veel spectakel zorgt als deze gaat uitbarsten. DIt was net bezig toen we langs liepen. Dus even een stop om te kijken. Een mooie show met veel vuur hoorde erbij. Ook Mila vond dit prachtig.

Na al dit spektakel waren we toch wel weer moe geworden. Dus hop, opnieuw in de bus en terug naar onze vertrouwde camper. Daar viel Mila en ook Marielle al snel in slaap. Om lekker te dromen over de belevenissen van de dag. En Remco.... die nam weer een kijkje in het naastgelegen hotel om een gokje te wagen. 

Reacties

Fam. Libbers A long time ago

Viva Las Vegas! Wat een avontuur, zo leuk om te lezen! Hier herken je Loïs niet meer terug, kruipt, staat, klapt, speelt kiekeboe en is echt binnen 2 weken "baby" af! Maare, wist je dat Tiel ook een waterorgel heeft?! In de Jomanda hal is er 1, maar weet niet of hij nog in gebruik is. Moet je een bezoekje brengen aan de zwarte markt, dan weet je het haha. Ben daar al 8 jaar niet geweest volgens mij....Hier hebben we vandaag de eerste vorst gehad, moest vanmorgen krabben voor ik naar het werk kon. Dan is de temperatuur in Amerika vast aangenamer. En we geven jullie groot gelijk om lekker van de buffetten gebruik te maken, het is tenslotte vakantie! En nog tijd genoeg om weer zelf te kokkerellen. Geniet ervan, maar zo te lezen komt dat wel goed!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!