Dag 15: Seaworld

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago

Vanochtend was Mila al redelijk vroeg wakker. De hoest is nog niet over maar al wel een stuk minder. Na opnieuw weer even met opa en oma Schook geskypt te hebben, (Opa is gelukkig weer thuis uit het ziekenhuis) gaan we ontbijten.

Na het ontbijt maken we ons klaar om naar Seaworld te gaan. Remco haalt kaartjes met korting bij de receptie en Marielle kijkt naar de route. Het is gelukkig maar 20 minuutjes rijden van de camping. We staan dus al snel op de parkeerplaats van Seaworld. Mila is toch nog even in slaap gevallen tijdens dit ritje en heeft best moeite om wakker te worden.

Het park binnengaan gaat lekker vlotjes, al moeten we wel onze vingerafdruk bij de ingang achterlaten. Raar volk die Amerikanen! Wat kunnen ze hiermee? Zijn ze bang dat je met je vingers aan het glas van het aquarium zit? Maar goed wij doen gehoorzaam wat er van ons gevraagd wordt.

Het park is al helemaal in kerstsfeer. Supergezellig! Het weer is vandaag bewolkt en zelfs wat grijzig maar de temperatuur is prima. Maar goed dat het geen 30 graden is vandaag, want dan zou het kersttafereel echt heel raar in uitgekomen zijn.

Mila kijkt bij de rendieren die in het kerstdorpje staan. Daarna gaan we bij de pinguins kijken. Mila vindt het prachtig. Vervolgens bezoeken we Beluga whales (geen idee hoe deze dieren in het Nederlands heten) en zeeschildpadden. Die laatste waren echt heel indrukwekkend. De grootste had een lengte van 1 meter en de overige waren niet veel kleiner. Verder hebben we ook dolfijnen en haaien gezien en andere tropische vissen.

Het park heeft ook vele shows. De eerste die we gezien hebben was de zeeleeuwen show. Deze was erg grappig en Mila genoot er zichtbaar van.  Na de lunch bezochten we nog een show van Madagascar. De karakters uit deze animatiefilm dansten op het podium. Erg leuk voor de kids. Aansluitend na deze show snel naar de grootste  en bekendste show van het park. Shamu the killer whale. Bij ons heet hij/zij gewoon een orka en komt minder gevaarlijk over. Deze show wordt maar 1 keer per dag opgevoerd en dat kon je wel merken. Het hele park liep uit naar dit theater. En dat was niet voor niets!

Wat een spektakel om deze grote vissen te zien! Mila was door het dolle heen en wij genoten ook van de kunsten van de orka's. Wat knap dat mensen dit kunnen aanleren!

Het hoogtepunt van deze show is het natmaken van het publiek. Het theater kent een bepaalde ' soak' zone. Zit je in dit gedeelte dan weet je bijna zeker dat je nat gaat worden. Mensen worden ook vooraf gewaarschuwd, dus als je daar gaat zitten, kies je daar zelf voor! De meeste mensen die hier gingen zitten hadden ook poncho's gekocht en waren dus voorbereid. Echt prachtig om te zien hoe de orka's grote golven produceren die toch zeker wel de eerste 10 rijen doorweekt maakt.

Na de shows nog even naar Sesamstraatland geweest. Dit gedeelte is speciaal voor de kleintjes. Met zijn 3en hebben we de meeste attracties gedaan zoals de draaiende kookpotjes, Elmo's vliegende vissen en Oscar's schommelschip. Mila vond het prachtig en heeft de meeste attracties meerdere keren bezocht.

Het eind van dit bezoek kwam in zicht. Na nog een laatste drankje hebben we onze camper weer opgezocht en gingen we moe maar voldaan terug naar de camping. Mila sliep al binnen 5 minuten. Op de camping nog een makkelijk maaltje gekookt en daarna lekker ons mandje in. Een nachtje slapen kunnen we alledrie wel gebruiken!

Tot morgen!

Reacties

Gert en ida A long time ago

Altijd leuk, dat Seaworld, voor iedereen. Hebben begrepen dat Beloega (Nederlandse schrijfwijze?) een witte dolfijn of witte walvis is en tot de tandwalvissen wordt gerekend. De naam Beloega schijnt uit het Russchisch te stammen en op de witte kleur te slaan.
Hier zijn we in novembernevelen gehuld. Ook mooi en dan een kaarsje aan om het af te maken.
Zo te zien zitten jullie tegen Mexico aan.
Groeten van Gert en Ida.

Rien en Helena van den heuvel A long time ago

Hi kinderen en kleinkind,

Weer mooie verhalen van jullie reis.
Jullie beleven en zien wel veel.
Zal straks weer afkicken worden.
Geniet er nog lekker van.

Wij zitten hier nog in Sinterklaassfeer. Vandaag komt de Sint binnen.
Dus hier is de kerstster nog niet waarneembaar.

Hier alles goed

Tot ziens

Fam. Libbers A long time ago

Goedemorgen! Hier is vandaag de grote dag, komt hij aan in het mooie Groningen? Vanmiddag komen de inspectiepieten ons stadje verkennen om te kijken of Sinterklaas volgende week wel hierheen kan komen met de boot. Als de mist optrekt en de temperatuur aangenaam is kunnen we met de dames even gaan kijken, tot die tijd wordt het een pyjama dagje.... Seaworld lijkt me erg gaaf! Hier vind ruby de zeeleeuwenshow nog wat eng, maar daar lijkt het me enorm bijzonder! Morgen misschien weer een bezoekje brengen aan ouwehand, is nu in sinterklaasstyle. We zullen zien of de dames en het weer het toelaten. Enjoy your trip! Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!