Dag 19: Disneyland

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago

Vandaag een 2e dag Disney. Mila had vannacht vrij onrustig geslapen. Dat zou kunnen komen door alle indrukken van de eerste dag, maar ze had ook bijna niks gegeten als avond eten, dus ze had ook wel honger. Toch had ze er weer veel zin in om te gaan. De wandeling er naartoe was ze heel vrolijk in haar karretje.

Vandaag was het minder druk bij de ingang. We waren dan ook weer zo binnen, want entreekaartjes hadden we al. Het park was nog niet open dus weer even wachten in Main Street. Daarna weer meteen door naar It's a small world. Dit vond Mila de eerste dag zo leuk dat we besloten hier nog eens in te gaan. En wat was het weer leuk!!

Daarna wilde we nog wat attracties uit Fantasyland doen die de eerste dag erg druk waren, maar dat feest ging mooi niet door. Een deel was afgezet door filmopnames, waardoor veel attracties gesloten waren... MAAR deze zouden in de middag weer opengaan. Dan maar naar het dorp van Mickey. Kijken of we nog een foto met Mickey en Minnie konden scoren. We hadden geluk want Mickey's dorp ging net open. Meteen doorgelopen naar Minnie's huis want daar stond gister een wachtrij van wel 40 minuten. We konden bijna meteen doorlopen en op de foto met Minnie, maar eerst nog even haar huisje bekijken. Wat is dat leuk gemaakt!! Daarna op de foto.... alleen jammer dat Mila moest huilen. Niet omdat ze het eng vond, maar omdat het meisje dat de foto maakte mama's Iphone vast had. Haha lekker ding!

Daarna door naar Mickey's huis. Ook hier was het nog niet druk. Na een kleine 10 minuutjes konden we ook met hem op de foto. Deze keer had Marielle het beschermhoesje van de Iphone afgehaald, waardoor Mila niet doorhad dat het mama's telefoon was. En ja hoor ze staat er lachend op!!

Verder nog even rondgelopen in dit gedeelte van het park. Mila en Remco zijn nog zelfs in een achtbaantje geweest, maar dat was toch wel wat te heftig voor Mila. Dit was de eerste keer dat ze moest huilen in een attractie.

Daarna weer verder gelopen naar Main Street en daar een vroege lunch gedaan omdat Mila en wij eigenlijk ook wel wat honger kregen. Na een soepje en een lekker broodje (jaja ik heb het eerste lekkere broodje in Amerika gegeten!!) Toen weer verder het park ingegaan. Mila vond bij het verschonen nog een button met '1st visit to Disneyland' erop. Dus die moest ik bij haar opdoen en daar heeft ze hele dag trots mee rondgelopen.

De wachtrij bij Pirates of the Caribbean was nu ook maar 5 minuten in tegenstelling tot de 35 minuten van de dag ervoor. Dus deze ook maar meteen gedaan. Het was best een donkere en enge attractie voor als je klein bent, maar Mila hield zich stoer!

We liepen verder en kwamen bij een theater in Countrystyle. Hier traden diverse violisten op met Kerstmuziek in Country style. Ook liepen hier veel Disneyfiguren rond in kerstthema. Zo ook Pluto. Mila vond de muziek en Pluto prachtig en danste vrolijk met Pluto op de muziek. Zo schattig om die 2 samen te zien dansen! Mila was eigenlijk te moe en viel ook steeds maar stond steeds weer op om te dansen. Toen de show was afgelopen kwam ook een van de medewerkers van het theater naar Mila toe en zei dat ze zo's goede danser was. Ja Mila trok weer veel bekijks :)

Weer terug naar Fantasyland. Hier waren nu weer een aantal attracties meer open. We hebben de carrousel met paarden en de draaiende theekopjes nog eens gedaan. Ook nog in een bootje geweest die Moby Dick heette, maar meer dan een groot walvishoofd en wat huisjes in miniatuur hebben we niet gezien. Deze attractie was voor ons allemaal te saai. En Remco trof het want hij zat ook nog eens naast 2 dikke Zuid Amerikaanse mensen met een enorme knoflooklucht om zich heen. Dus snel wegwezen toen we weer uit de attractie konden.

Op naar Tommorowland. Remco wilde graag nog in Space Mountain (Helaas mogen hier geen zwangere vrouwen in, dus tsja Marielle bleef bij Mila :) Gelukkig was de wachtrij maar 10 minuutjes ( wat uiteindeijk wel iets langer bleef) en vermaakte Mila zicht prima op een pleintje vlakbij de ingang. Daar speelden nog meer kleinere kinderen dus zij vermaakte zicht prima.

Toen Remco weer uit de attractie was, is ie weer met Mila in de raketjes gegaan. Dit vond ze de vorige dag ook zo leuk, dus nog maar eens en het was weer een succes! 

Daarna was Mila wel echt total loss maar weigerde een slaapje te doen in de buggy. Marielle had een idee om een rondje in de stoomtrein te maken. In San Francisco had een ritje met de hop on/ hop off bus er ook voor gezorgd dat Mila in slaap viel. En ja hoor het werkte... Mila viel al snel in slaap op schoot. Marielle en Remco konden ook even uitrusten en na een rondje park sliep Mila heerlijk verder in de buggy. Dat gaf ons wat tijd om wat inkopen te doen en de winkeltjes even rustig te kunnen bekijken zonder er op te hoeven letten dat Mila niet overal aanzit (wat ze overigens bijna niet doet, maar je weet maar nooit)

Na wat aankopen op zoek naar wat avondeten. De dag ervoor was vreselijk en eigenlijk zijn we wel een beetje klaar met hamburgers, pizza's en ander fastfood. We besloten bij een BBQ restaurant te gaan eten want van BBQ'en krijg je nooit genoeg, toch collega's? We kwamen bij een restaurant in het Country en western gedeelte. Hier had je een all you can eat iets. Remco heeft in ieder geval genoeg kunnen eten en het was nog lekker ook! We kregen worstjes, spare ribs en kipstukken van de BBQ en daarnaast nog maiskolfjes, maisbrood en bruine bonen, O en nog lekkere salade. Verder was er nog live muziek en kreeg je ook steeds een re-fill van je drankjes. We hebben echt heerlijk gegeten. Zelfs Mila heeft er van genoten!

Na het eten liep de dag alweer bijna op zijn eind en maakten we ons klaar voor de afsluiting van de dag. Het vuurwerk. We kozen een mooi plekje bij het kasteel en hebben daar opnieuw genoten van het vuurwerkspektakel. Daarna word je min of meer door de medewerkers van het park naar de uitgang geloodst en zijn we na een laatste bezoekje aan een Disney Store naar de camper teruggegaan. Daar hebben we nog even wat gedronken met zijn 3tjes en weer even bijgekomen van alle drukte om ons heen. Daarna zijn we lekker gaan slapen, want 2 dagen Disney... dat voel je toch wel!

Morgen gelukkig een rustig dagje, zodat we alledrie lekker kunnen bijkomen.

Groetjes Marielle

Reacties

Fam. Libbers A long time ago

Hier is de eerste (natte) sneeuw gevallen. Wat hebben jullie weer een mooi dagje beleefd! Welke film werd er opgenomen ? Vond je deze disney leuker dan Parijs? Parijs staat nog op ons to-do lijstje, als de kids wat groter zijn... Verder hier weinig nieuws te melden, er heerst van alles op het kdv, dus maar beter dat mila er even niet is. De schone setjes kleding zijn niet aan te slepen.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!