Rondreis Canada 2014

Door Aad en Tinie - A long time ago

Zaterdagmorgen 17 mei vertrekken we. We vliegen op Calgary.Maandag 19 mei halen we de camper op en gaan we op weg. We rijden eerst naar het zuiden tot Ford Macleod en dan naar het westen tot Hope. Daarna gaan we naar het noorden tot Jasper en dan via de Icefields highway terug naar Calgary.

Zaterdag17 mei

We zijn om half twee vertrokken. We hebben een goede vlucht gehad van 9 uur met Air Transat. We zaten naast een gezin met twee kinderen die de helft van de tijd hebben gehuild, dat was een beetje jammer. We hebben nog een heerlijke biefstuk gegeten en toen ging het kaarsje echt uit en gingen we om 8 uur slapen.

Zondag 18 mei

Een dagje Calgary. We gaan met het openbaar vervoer naar de stad. Eerst koffie drinken bij Starbucks in het winkelcentrum. Op de bovenste verdieping van het winkelcentrum is een enorme binnentuin. We hebben een boekje met tips voor Calgary in één dag en dat volgen we. Dat houdt in dat we eerst Calgary gaan bekijken vanaf een 190 meter hoge toren. Het opvallendste gebouw van Calgary maar al lang niet meer het hoogste. Daarna wandelen we naar de Eau Claire Market, waar allerlei etenstalletjes, cafetaria's en specialiteitenwinkels in zouden zijn gevestigd maar helaas dat is vergane glorie en het is er een kale boel. Een bezoek aan Prince's Island is een must en dat is inderdaad een heel mooi park. Als er donkere wolken boven de gebouwen verschijnen gaan we snel terug naar de stad en zijn net op tijd binnen voordat er een flinke bui losbarst. In Chinatown heerlijk gegeten.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!